بر اساس مطالعات جدید، خوردن گردو در وعده صبحانه میتواند به مغز در طول کارهای ذهنی چالشبرانگیز کمک کند. همچنین مصرف گردو، تغییرات مثبتی را در سطح گلوکز و اسید چرب نشان داد که هر دو عامل میتواند بر عملکرد مغز تاثیر بگذارند.
به گزارش خبرآنلاین، محققان دانشگاه ریدینگ دریافتند که خوردن ۵۰ گرم گردو در مقایسه با خوردن یک صبحانه بدون این خشکبار منجر به زمان واکنش سریعتر در طول روز و عملکرد بهتر حافظه در اواخر روز میشود.
به نقل از ایسنا، این تحقیق که در این ماه در مجله Food & Function منتشر شد، شامل ۳۲ جوان ۱۸ تا ۳۰ ساله بود که هم یک صبحانه همراه با گردو و هم یک صبحانه بدون گردو را در موارد جداگانه مصرف کردند. در حالی که فعالیت مغز شرکتکنندگان در این تحقیق در ۶ ساعت پس از خوردن هر صبحانه کنترل میشد، آنها تستهای شناختی مختلفی را انجام دادند.
پروفسور کلر ویلیامز، سرپرست این تحقیق از دانشگاه ریدینگ، گفت: این مطالعه به تقویت نقش گردو به عنوان غذای مفید برای مغز انسان کمک میکند. یک مشت گردو به همراه صبحانه میتواند به جوانان زمانی که نیاز دارند در اوج خود عمل کنند، یک مزیت ذهنی ایجاد کند. نتیجه هیجانانگیز این است که چنین افزودنی سادهای در رژیم غذایی میتواند تفاوت قابل توجهی در عملکرد شناختی مغز ایجاد کند.
این یافتهها در راستای تحقیقات قبلی است که اثرات شناختی مصرف منظم آجیل از جمله گردو را نشان میدهد. البته این اولین مطالعهای است که اثرات فوری گردو بر عملکرد مغز در بزرگسالان را در طول یک روز بررسی میکند.
این تحقیق با ثبت فعالیتهای مغزی و تغییرات آن، نشان داد که گردو میتواند به مغز در طول کارهای ذهنی چالش برانگیز کمک کند. همچنین مصرف گردو، تغییرات مثبتی را در سطح گلوکز و اسید چرب نشان داد که هر دو عامل میتواند بر عملکرد مغز تاثیر بگذارند.
محققان پیشنهاد میکنند که ترکیبی از مواد مغذی گردو – از جمله اسیدهای چرب امگا ۳، آلفا لینولنیک، پروتئین و ترکیبات گیاهی به نام پلی فنولها – عملکرد شناختی را افزایش میدهد.
۴۷۲۳۲