A. pleistocaenicus حدود ۵۰۰هزار سال پیش منقرض شد.

۵۸۵۸"/>

بزرگ‌ترین یوزپلنگ دنیا، به بزرگی یک ببر بنگال!

یوزپلنگ (Acinonyx pleistocaenicus) از حدود ۱٫۳ میلیون‌ تا ۵۰۰هزار سال پیش در اوراسیا رندگی می‌کرد، و جثه‌ای به اندازه ببرهای امروزی داشت.

بزرگ‌ترین یوزپلنگ دنیا، به بزرگی یک ببر بنگال!

به گزارش خبرآنلاین، دانشمندان دریافتند A. pleistocaenicus احتمالاً بیش از ۱۳۰ تا ۱۹۰ کیلوگرم وزن داشته و ازنظر اندازه و وزن شبیه به ببر امروزی (Panthera tigris) یا شیر (Panthera leo) بوده است. این یوزپلنگ به‌طور قابل‌توجهی سنگین‌تر از یوزپلنگ‌های آفریقایی امروزی (A. jubatus) بود که وزن آن‌ها حدود ۳۴ تا ۶۴ کیلوگرم است.

فسیل‌های تازه شامل دو فک پایین یا استخوان فک بالایی که در سال ۲۰۲۱ از غار جین وان در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین بازیابی شد و بخشی از یک جمجمه است که در دهه ۱۹۳۰ از سیستم غار ژوکودیان در پکن بازیابی و به‌اشتباه شناسایی‌شده بود. هر سه نمونه مربوط به حدود ۷۸۰هزار سال پیش، در دوران پلیستوسن (۲٫۶ میلیون‌تا ۱۱۷۰۰ سال پیش) هستند.

این تیم به لطف جمجمه بلند، دیواره ضخیم متمایز، پوزه پهن غیرمعمول و همچنین سایر ویژگی‌ها، این فسیل‌ها را به‌عنوان A. pleistocaenicus شناسایی کردند. محققان همچنین دریافتند که یوزپلنگ‌های غول‌پیکر منقرض‌شده شباهت‌های قابل‌توجهی با یوزپلنگ‌های آفریقایی مدرن دارند. برای مثال، چینش دندان‌های یوزپلنگ غول‌پیکر و فضای استخوانی پشت بینی با آنچه در یوزپلنگ‌های مدرن دیده می‌شود مطابقت دارد.

A. pleistocaenicus حدود ۵۰۰هزار سال پیش منقرض شد.

۵۸۵۸

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *