محبعلی: سوریه اسد آخرین حکومت شبه‌کمونیستی در خاورمیانه بود/ نباید برای روابط با سوریه عجله به‌ خرج دهیم

یک کارشناس خاورمیانه درباره تحولات سیاسی در سوریه گفت: سیاست خاورمیانه‌ای ایران باید یک بازنگری جدی بر اساس منافع ملی و امنیت ملی شود.

محبعلی: سوریه اسد آخرین حکومت شبه‌کمونیستی در خاورمیانه بود/ نباید برای روابط با سوریه عجله به‌ خرج دهیم

مهسا مژدهی: آیا ایران دوباره به سوریه باز می‌گردد؟ آیا روابط تهران و دمشق گرم خواهد شد؟ مروری بر گفته‌های مقامات ایرانی و سوری نشان می‌دهد روابط دو کشور این روزها پچیده‌تر از آن است که بتوانیم پیشبینی برای آینده طولانی‌مدت داشته باشیم. پاسخ به این سؤال مستلزم آن است که بدانیم دولت انتقالی در سوریه چه برنامه‌ای در این کشور دارد و آیا می‌تواند در طولانی مدت قدرت را به دست داشته باشد یا نه. همچنین مهم است تا ارزیابی کنیم که دو کشور مبنای روابط آینده خود را بر اختلافات ایدئولوژیک و قدیمی قرار می‌دهند یا منافع ملی را انتخاب می‌کنند؟  

رویکرد ایران به دولت انتقالی در سوریه چیست؟

ایران به دولت جدید در سوریه چندان روی خوشی نشان نداد. سفارت کشورمان فعلا در دمشق تعطیل است. اما زمزمه‌هایی در مورد احتمال بازگشایی آن وجود دارد.

در یکی از اولین واکنش‌ها، عباس عراقچی در مصاحبه‌ای با روزنامه النهار لبنان، تأکید کرد که تحولات سوریه را غیر مترقبه نمی‌داند و به حمایت ایران از دولت سوریه اشاره کرد. او گفت که حمایت ایران از سوریه به درخواست دولت این کشور بوده و هدف آن جلوگیری از سیطره تروریسم و افراطی‌گری است. عراقچی همچنین به تماس‌های مستقیم ایران با معارضان سوری اشاره و بر اهمیت حفظ حاکمیت ملی سوریه تأکید کرد. این البته تنها واکنش وزیرخارجه کشورمان نبود. او همچنین تأکید کرد که برای قضاوت درباره آینده سوریه هنوز زود است و عوامل مؤثر زیادی وجود دارد که می‌تواند بر آینده این کشور تأثیر بگذارد. او گفت تحولات در آینده زیاد خواهد بود و نیاز به صبر و دقت بیشتری در ارزیابی وضعیت دارد.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *