ویتامین C در بسیاری از واکنشهای متابولیک و تولید اسیدهای آمینه، هورمونها و کلاژن شرکت میکند. ویتامین C به دلیل قدرت آنتی اکسیدانی قوی خود سیستم ایمنی را تقویت میکند و با جلوگیری از سنتز مواد سرطان زا از خطر ابتلا به تومورها در بدن به خصوص در معده جلوگیری میکند. همچنین برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد مهم است.
به گزارش خیبرآنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، ویتامین C عمدتا در غذاهای تازه یافت میشود. مقادیر خوبی ویتامین C در برخی از میوهها و سبزیجات مانند پرتقال، توت فرنگی، نارنگی، کیوی، لیمو، اسفناج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای یافت میشود. برای استفاده کامل از فواید ویتامین C، این غذاها را نباید بیش از ۳-۴ روز نگهداری کرد و باید به صورت خام یا کمی پخته مصرف شوند.
نیاز روزانه به ویتامین C برای مردان حدود ۹۰ میلی گرم و برای زنان حدود ۷۰ میلی گرم است. این مقدار در دوران بارداری افزایش مییابد. کمبود ویتامین C باعث اسکوربوت میشود، بیماری که در بین دریانوردانی که در گذشته در کشتی زندگی میکردند و ماهها غذای تازه نمیخوردند بسیار شایع بود. شایعترین علائم اسکوربوت کم خونی و بی اشتهایی است. به دنبال آن علائم دیگری مانند خونریزی لثه، از دست دادن دندان، دردهای عضلانی و خونریزی زیر پوست وجود دارد.
مصرف بیش از حد ویتامین C، که میتواند ناشی از یک رژیم غذایی نامتعادل یا مصرف بیش از حد مکمل باشد. میتواند منجر به مشکلات کلیوی، تشکیل سنگ یا جذب بیش از حد آهن شود. مصرف بیش از حد ویتامین C میتواند باعث مشکلات سلامتی مانند سردرد، سوزش سر دل، استفراغ، اسهال، ورم معده و درد شکم و همچنین خستگی، سرگیجه و گرگرفتگی شود.