فقط یک عنوان هفتمی، همه آورده کشتی گلستان از میزبانی سه روزه مسابقات قهرمانی کشور بود تا دست خالی این استان در رشتهای که چند دهه قبل، سند ششدانگ مدالآوری مسابقات معتبر جهانی و آسیایی تیم ملی به نام ورزشکاران این منطقه زده میشد، آشکار شود.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا سالها پس از یکهتازی گلستانیها در کشتی ایران، دیگر خبری از ستارههایی مانند رضا سوختهسرایی و رمضان خدر و اویس ملاح و عیسی مومنی و حسن طهماسبی، نیست و کمتر ورزشدوست این استان که بتواند آخرین مدال کسب شده کشتیگیر گلستانی را به یاد بیاورد.
بخش فندرسک رامیان، نوکنده در بندگز، کردکوی، از جمله مناطق مستعد و ستارهساز کشتی گلستان بودند که در پرورش ستارهها و مدالآوران کشتی شهرت فراملی داشتند.
از دل سالنهای کوچک و نمور و بدون امکانات این شهر و روستاها بود که دهها مدال جهانی و آسیایی و برخی رکوردهایی دست نخورده بر جای ماند که حسرت تکرار دوباره آن از چند دهه قبل هنوز در دل کشتیدوستان گلستانی باقی مانده است.
مگر میتوان به این راحتی رضا سوختهسرایی را فراموش کرد.
دو مدال نقره مسابقات جهانی در مکزیکوسیتی و مقدونیه و مدال طلای رقابت های قهرمانی آسیا هند و سه مدال طلا در بازی های آسیایی پکن و سئول و دهلی و نقره بازیهای آسیایی تهران، مجموعهای از عنوانهای این کشتیگیر گلستانی در مسابقات معتبر برون مرزی است.
علاوه بر آن، سوختهسرایی تنها کشتی گیر ایرانی است که در هر دو رشته آزاد و فرنگی موفق به کسب مدال طلا در بازیهای آسیایی شد.
یکی دیگر از افتخارات دست نیافتنی سوخته سرایی، پرچمداری در بازی های آسیایی است. او در سه دوره آخر بازیهای آسیایی که طلا گرفت، مسوولیت پرچمداری کاروان ایران را نیز برعهده داشت و این افتخار برای هیچ ورزشکار دیگری در بازیهای آسیایی تکرار نشده است.
ارزش کار سوختهسرایی آنجایی آشکار میشود که بدانیم بزرگانی مانند محمود نامجود ۲ بار و منصور مهدیزاده، عبدالله موحد، مسلم اسکندر فیلابی، امیررضا خادم، آرش میراسماعیلی، علی دایی، حسین رضازاده، صمد نیکخواه بهرامی، بهداد سلیمی، الهه احمدی، هر کدام یکبار پرچم کاروان ورزش ایران را در ادوار گوناگون بازیهای آسیایی حمل کردند.
رضا سوخته سرایی قهرمان پیشین کشتی