در ۳ دسامبر ۲۰۲۱، امارات متحده عربی و فرانسه یک قرارداد تسلیحاتی ۱۹ میلیارد دلاری را همزمان با ورود امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه به ابوظبی بهعنوان بخشی از سفر دو روزه به خلیجفارس امضا کردند که طی آن، وی از قطر و عربستان سعودی نیز دیدن کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس این قرارداد، امارات متحده عربی ۸۰ هواپیمای جنگنده رافال را از فرانسه بهاضافه ۱۲ هلیکوپتر نظامی کاراکال خریداری کرد که بزرگترین فروش جتهای رافال در خارج از کشور محسوب میشود. جتهای جنگنده رافال مدل F۴ که در حال حاضر در دست توسعه است، قرار است تا سال ۲۰۲۷ تحویل داده شود.
رافال (Rafale) یک جنگنده دوباله دلتا است که در طیف گستردهای از عملیاتها فعالیت میکند. رافال در زبان فرانسوی «وزش ناگهانی و وحشیانه باد» معنی میشود؛ واژهای که به خوبی از عهده توصیف این جنگنده نسل چهار و نیم چالاک برمیآید.
این پرنده در دهه ۱۹۸۰ طراحی شد و قرار بود تمام نقشهای یک پرنده رزمی را انجام دهد؛ از عملیات برتری هوایی گرفته تا بمباران اهداف زمینی و شناسایی. رافال در دفاع هوایی، حملات عمقی، شناسایی و حملات ضد کشتی برتری دارد. این جنگنده در دو نوع تک صندلی و دو صندلی و برای عملیاتهای زمینی و دریایی طراحی شده است. این جنگنده بسیار سریع و چابک بوده و قادر به حمل مقدار قابل توجهی تسلیحات است. این هواپیما، جنگنده همه فن حریف فرانسه به حساب میآید.
اگرچه رافال یک هواپیمای رادارگریز به معنای واقعی نیست، اما در طراحی خاص آن سطح مقطع راداری (آرسیاس) و رد فرو سرخ تا حد بسیاری کاهش یافته است. به این ترتیب میتوان صفت نیمهپنهانکار را برای این جنگنده نسل چهار و نیم در نظر گرفت.
علاوهبر رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال «RBE۲» با برد تشخیص ۲۰۰ کیلومتر، رافال برای ایفای نقش جنگنده برتری هوایی به چندین سیستم سنسور پسیو مجهز شده است.
دو موتور توربوفن اسنکما ام۸۸ نیروی پیشران رافال را تامین میکند و این پرنده با طول حدود ۱۵ متر و پهنای بال ۱۰ متری را با بیشینه وزن برخاست ۲۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم به آسمان میبرد.