استاندار همدان با تاکید بر لزوم هماهنگی و انسجام میان دستگاهها برای مقابله با اعتیاد گفت: نجات هر یک از معتادان ، نجات یک خانواده، یک محله و حتی یک نسل است.
به گزارش کاویان گلد استان همدان، حمید ملانوری شمسی امروز در شورای مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به اهمیت مدیریت یکپارچه و هدفمند در درمان و مراقبت پس از ترک اعتیاد، خاطرنشان کرد: متأسفانه هنوز شاهد رهاشدگی برخی افراد پس از درمان هستیم؛ هزینه میکنیم، اما نتیجه نمیگیریم، چون فرایند پس از درمان مدیریت نمیشود.
وی اضافه کرد: اطلاعات افراد درمانشده باید بهصورت سیستماتیک جمعآوری و ساماندهی شود و باید بدانیم این افراد کجا ساکن هستند، چه نیازهایی دارند و چگونه میتوان به آنها کمک کرد تا دوباره به دام اعتیاد نیفتند.
استاندار همدان با بیان اینکه یکی از اولویتهای اصلی ما، مراقبت ویژه از کسانی است که در آستانه ترخیص از کمپها هستند، گفت: این گروه بیش از همه در معرض خطر بازگشت به اعتیادند و باید با حساسیت ویژه از آنها حمایت شود.
ملانوری با بیان اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یک نهاد فرادستگاهی است و تنها مسئولیت اجرایی ندارد، افزود: با یک بحران چندوجهی و پیچیده اجتماعی، امنیتی و فرهنگی روبهرو هستیم که نیازمند مشارکت جدی همه نهادها، بهویژه دستگاههای فرهنگی است.
وی اظهار داشت: برای اثرگذاری واقعی، باید به پیشگیری بهعنوان اصل مهم نگاه کنیم؛ آموزش و فرهنگسازی مؤثرترین ابزار مقابله با اعتیاد است بنابراین نهادهایی چون آموزش و پرورش، دانشگاهها، حوزههای علمیه، ائمهی جمعه، و دستگاههای فرهنگی نقش کلیدی دارند.
استاندار همدان با ابراز خرسندی از استقبال دادستان و برخی مقامات از طرح جامع پیشگیری گفت: این همراهیها نشان میدهد اگر هماهنگ عمل کنیم، میتوانیم از این بحران عبور کنیم و به نتایج ملموس برسیم.
ملانوری اعلام کرد: پیشنهاد میشود چکلیستی واحد برای همه دستگاهها تهیه شود تا روند درمان، مراقبت، پیگیری و گزارشدهی کاملاً منسجم و استاندارد انجام گردد این چکلیست شامل اطلاعات دقیق، مستند و قابل ارزیابی است.
وی افزود: در صورتی که اصول آییننامهای رعایت شود و اطلاعات دستهبندیشده و دقیق به دبیرخانه ارسال گردد، گزارشهای ماهانه ما به ستاد کل میتواند پایهای برای تصمیمگیریهای دقیقتر در سطح ملی باشد.