آخرین آمار مبتلایان ایدز در ایران

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: داروهای ویروس HIV در داروخانه‌ها موجود نیست و در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری موجود است و از طریق وزارتخانه در اختیارشان قرار می‌گیرد. اکثر داروها ایرانی هستند، اما داروهای خارجی هم وجود دارد.

آخرین آمار مبتلایان ایدز در ایران

به گزارش خبرآنلاین،‌«لادن عباسیان» رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص بیماران مبتلا به HIV در کشور گفت: طبق آخرین آمار سال گذشته، میزان تعداد بیمارانی که شناسایی شده‌اند، حدود ۲۵ هزار نفر بودند و تعداد بیمارانی که تخمین زده می‌شود، مبتلا بهHIV باشند ۴۵ هزار نفر است؛ یعنی بیش از ۵۰ درصد بیمارانی که تخمین زده می‌شود، مبتلا به HIV هستند را شناسایی کرده‌ایم، اما وقتی که بیماران شناسایی می‌شوند، معمولاً با توجه به برنامه‌های کنترلHIV، برنامه‌های موفقی در ایران هستند، این بیماران مراجعه می‌کنند و به مراکز ارجاع می‌شوند و تحت درمان قرار می‌گیرند و بار ویروسی‌شان به صفر می‌رسد.

وی افزود: در حال حاضر مهم‌ترین معضل، فاصله بین تخمین و میزان موارد بیمارانی است که شناسایی شده‌اند. این فاصله، به‌خصوص در مردانی که رفتارهای جنسی پرخطر دارند، بیشتر است. طبق آخرین آمار سال گذشته، موارد جدیدی که شناسایی شدند، ۷۳ درصدشان بین سنین ۲۰ تا ۴۵ سال بودند. نکته دیگر اینکه اگر یک آمار کلی بخواهیم از بیمارانی که اکنون مبتلا هستند، ارائه دهیم، اکثرشان کسانی هستند که پیش از این سابقه اعتیاد تزریق داشتند، ولی طبق آخرین آمار سال گذشته، مواردی که جدید شناسایی شده‌اند، ۶۵ درصد کسانی بودند که از طریق رفتار جنسی پرخطر مبتلا شده‌اند.

عباسیان خاطرنشان کرد: فردی که مبتلا به ویروس HIV می‌شود، ممکن است حتی تا ۱۰ سال هیچ علامتی نداشته باشد، لذا اگر کسی تصور می‌کند که رفتارپرخطر داشته است به رغم اینکه علامتی ندارد، توصیه می‌شود به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کند و تست انجام دهند و حدود ۳۰۰ مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سراسر کشور وجود دارد، علتی که افراد مراجعه نمی‌کنند، یکی این است که آگاهی ندارند و تصور می‌کنند بی‌علامت هستند و نمی‌دانند که راه‌های انتقال چیست؟

رئیس مرکز تحقیقات ایدز با بیان اینکه نکته مهم دیگر به ویژه در آقایان که رفتارهای پرخطر دارند، گاهی ترس است، گفت: آن‌ها تصور می‌کنند که اگر به مراکز مراجعه کنند و تست بدهند، شناسایی می‌شوند. متأسفانه HIV هنوز یک بار انگ اجتماعی زیادی در جامعه دارد. اما نکته مهم این است که در این مراکز مشاوره، عملاً تست به صورت محرمانه انجام می‌شود. یعنی حتی فرد می‌تواند اسمش را نگوید و کد ملی‌اش را هم ندهد و فقط تست بدهد.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: عامل دیگری که موجب می‌شود افراد مراجعه نکنند، این است که نمی‌دانند اگر مبتلا به HIV باشند، قابل درمان است. البته به این معنا نیست که ویروس از بدن‌شان پاک می‌شود اما ویروس در خون‌شان به صفر می‌رسد. این بیماران باید تا آخر عمر خود دو  قرص استفاده کنند یعنی حتی از درمان فردی که دیابت دارد و تا آخر عمرش انسولین مصرف می‌کند، راحت‌تر است. اگر افراد آگاهی‌های لازم را داشته باشند، راحت‌تر مراجعه می‌کنند و تست انجام می‌دهند. از سوی دیگر هرچه زودتر تشخیص بیماری داده شود، سلول‌های ایمنی کمتر تخریب می‌شود و این برای سلامت فرد بهتر است.

عباسیان اظهار داشت: در گذشته بیشترین آمار مبتلایان به ویروس HIV مربوط به معتادان تزریقی بوده است، اما با برنامه‌های کاهش آسیبی که در ایران اجرا شده و جزو برنامه‌های موفق کنترل HIV بود، سرنگ به افراد معتاد داده شد و قرص متادون جایگزین مواد تزریقی شد و همین باعث شد که میزان معتادان مبتلا به HIV کاهش یابد، اما چون رفتارهای پرخطر جنسی در جامعه افزایش یافته است و افراد هم آگاهی ندارند و همین موجب شده است در سال گذشته ۶۵ درصد موارد جدید، انتقال از راه جنسی باشد که چندان علامت خوبی نیست. مضافاً بر اینکه تعداد زنانی که مبتلا به HIV هستند نیز در حال افزایش است.

۴۷۴۷

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *