ارتش آمریکا به دنبال سلاحهای غیرقابل رهگیری است و از همین رو کمپانی Stratolaunch مأموریت یافته تا صنعت هوا و فضای چین و روسیه را با هواپیمای موشکی مافوق صوت پروازش پشت سر بگذارد.
غزال زیاری: شرکت Stratolaunch، مالک بزرگترین هواپیمای جهان در سالهای اخیر به دستاوردهای بزرگی درزمینهٔ فناوریهای پروازی دستیافته است.
آنها اخیراً موفق به ساخت و پرواز هواپیمای موشکی مافوق صوت قابلاستفاده مجددی به نام Talon-A شدهاند که در پنج ماه گذشته دو بار بر فراز اقیانوس آرام به پرواز درآمده است. کارشناسان این شرکت موفق شدهاند تا سرعت این هواپیمای موشکی را به بیش از پنج برابر سرعت صوت (ماخ ۵) رسانده و آن را بهصورت خودران در پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا فرود آوردند.
از زمان بازنشستگی هواپیمای مشهور X-۱۵ در ۶۰ سال پیش، این اولین بار است که یک هواپیمای موشکی مافوق صوت قابلاستفاده مجدد در آمریکا به پرواز درمیآید. تفاوت اصلی Talon-A با X-۱۵ در خودران بودن آن است و درحالیکه X-۱۵ نیاز به خلبان داشت، Talon-A کاملاً بهصورت خودکار کنترل میشود.
طبق گفته زکری کروور، مدیرعامل Stratolaunch، این ویژگی اهمیت زیادی دارد؛ چراکه مانورهای مافوقصوت امروزی فراتر از تواناییهای فیزیکی انسان هستند.
فناوری مافوق صوت و رقابت جهانی
پرواز در سرعتهای مافوق صوت (بیش از ماخ ۵) محیط خیلی دشواری ایجاد میکند که در آن دما تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد میرسد. کروور به این نکته اشاره کرد که سیستم Talon-A با موفقیت چندین مانور پیچیده را در این شرایط انجام داده است.
هرچند که جزئیات مربوط به زمان پرواز، حداکثر ارتفاع و سرعت افشا نشدهاند، اما به هر حال این پروازها بخشی از برنامه MACH-TB وزارت دفاع آمریکا برای توسعه فناوریهای موشکی مافوق صوت هستند.
توسعه این نوع سیستمها با هدف پر کردن شکاف فناوری میان آمریکا و چین صورت میگیرد. چین که در سال ۲۰۱۹ میلادی اولین سلاح عملیاتیاش را مورد استفاده قرار داد، در این راستا پیشتاز توسعه سلاحهای مافوقصوت است. این سلاحها به دلیل قابلیت مانور بالا و پرواز در لایههای بالایی جو، نسبت به موشکهای بالستیک بسیار سختتر قابل رهگیری هستند.