کمبود ویتامین D، خلقوخوی فرد را به هم ریخته و او را در خطر افسردگی، اضطراب و حتی خودکشی قرار میدهد.
نادیا زکالوند: تاکنون ویتامین D بهدلیل نقشی که در سوختوساز کلسیم، استحکام استخوانها، افزایش سیستم ایمنی بدن و عملکرد مغز دارد مورد توجهها بوده است اما پژوهشهای جدید نشان میدهد این ویتامین نقش بسیار بالایی هم در خلقوخوی افراد و سلامت روان آنها دارد.
ویتامین D و افسردگی
بنابر بررسیهای جدید محققان، ویتامین D در کاهش علائم افسردگی موثر است. درواقع کمبود ویتامین دی عوارض زیر را از خود بروز میدهد:
۱. تاثیر بر مغز: ویتامین D به گیرندههایی در مغز متصل میشود که در پردازش احساسات نقش مهمی دارند و کمبود آن، این فرایند را مختل میکند.
۲. تاثیر بر سروتونین: سروتونین مادهای شیمیایی است که نقش مهمی در تنظیم خلقوخو دارد و کمبود ویتامین D از تولید این ماده میکاهد. ۳. التهاب: کمبود ویتامین D موجب التهابهای مختلف در بدن میشود و هر نوع التهابی در بدن فرد را در معرض افسردگی قرار میدهد.
بنابه گفته محققان، افسردگیهای شدید ممکن است فرد را در معرض افکار خودکشی قرار دهد و جان آنها را به خطر اندازد.
علائم کمبود ویتامین D
کمبود ویتامین D موجب بروز علائم مختلف جسمی و روحی در بدن میشوند. از این علائم باید به موارد زیر اشاره کرد: * درد در استخوانها * خستگی یا خوابآلودگی * ضعف و درد در عضلات و مفاصل * احساس غم، ناامیدی یا درماندگی * افسردگی و از دست دادن علاقه به فعالیتهایی که قبلا لذتبخش بودند * تغییر وزن بیدلیل (کاهش یا افزایش) * اختلال در خواب
درمان کمبود ویتامین D
اگر چند مورد از علائم کمبود ویتامین D را داشتید، برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید تا بهترین روش درمان را برایتان تجویز کند. اما با انجام دادن روشهای زیر میتوانید کمبود این ویتامین را برطرف کنید:
* مصرف مکملهای حاوی ویتامین D * قرار گرفتن در معرض نور خورشید (۵ تا ۱۵ دقیقه در ساعات ۱۰ صبح تا ۳ بعدازظهر و ۲ تا ۳ بار در هفته) * مصرف برخی مواد غذایی، مانند ماهیهای چرب مانند سالمون و خالمخالی، روغن کبد ماهی، شیر گاو یا گیاهی غنیشده با ویتامین D و زرده تخممرغ
با مصرف بهاندازه ویتامین D، سلامت جسم و روانتان را تضمین کنید.
منبع:
healthline