محققان در فرانسه و اسپانیا موفق به ساخت مادهای انقلابی شبیه سیمان شدند که علاوهبر پشتیبانی از بارهای ساختاری، نقش باتری قابلشارژ را ایفا میکند. این نوآوری میتواند زمینهساز ایجاد ساختمانهای جدیدی باشد که انرژی را در دیوارهای خود ذخیره میکنند.
به گزارش خبرآنلاین، تیمی تحقیقاتی از دانشگاه بوردو و دانشگاه باسک به رهبری «ودیم ام. کووروجین» (Vadim M. Kovrugin)، استادیار متخصص ذخیرهسازی انرژی، توانستند متاکائولین، آلومینوسیلیکات مصنوعی از خاک رس کائولینیت، را به مادهای تبدیل کنند که قابلیت ذخیره انرژی را دارد. وقتی این ماده با محلولهای فعالسازی خاص ترکیب میشود، به خمیری ژئوپلیمر مقاوم تبدیل میشود که پس از ترکیب با الکترودهای روی و دیاکسید منگنز، به باتری حالت جامد با عملکرد بالا تبدیل میشود.
به نقل از دیجیاتو، این باتری جدید توانسته ظرفیت ذخیرهسازی انرژی حدود 3.3 واتساعت در هر لیتر را ارائه دهد که گام مهمی در ادغام سیستمهای انرژی در مواد ساختمانی است. کووروجین خاطرنشان کرد این نوآوری نهفقط فراتر از طراحیهای سنتی باتریهاست، بلکه به زیرساختها این امکان را میدهد که در اکوسیستم انرژی بهطور فعال مشارکت کند.