تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف فلانوئیدها میتواند کلید داشتن دوران پیری سالم باشد.
به گزارش خبرآنلاین، محققان در سراسر جهان به دنبال درک عوامل تغذیهای هستند که ممکن است با افزایش سن بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارند. در این زمینه، تحقیقات فزایندهای در حال بررسی نقش اجزای طبیعی موجود در مواد غذایی، مانند فلاونوئیدها، در حمایت از سلامت جسمی و روانی در دوران پیری است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: یک مطالعه جدید توسط تیمی از محققان دانشگاه ادیت کوان، دانشگاه کوئینز بلفاست و دانشکده پزشکی هاروارد تی. اچ دانشکده بهداشت عمومی چان نشان داد که مصرف غذاهای غنی از فلاونوئیدها، مانند انواع توتها، سیب، مرکبات و چای، میتواند از پیری سالم پشتیبانی کند و خطر ضعف، کاهش عملکرد بدنی و سلامت روان ضعیف را کاهش دهد.
این مطالعه بر تجزیه و تحلیل دادههای بیش از ۸۶۰۰۰ نفر (۶۲۷۴۳ زن و ۲۳۶۸۷ مرد) طی ۲۴ سال متکی بود تا رابطه بین مصرف فلاونوئید و شاخصهای پیری ناسالم را بررسی کند.
نتایج نشان داد زنانی که مقادیر بیشتری فلاونوئید مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که مقادیر کمتری مصرف میکردند، «۱۵٪ خطر ضعف، ۱۲٪ خطر عملکرد ضعیف بدنی و ۱۲٪ خطر سلامت روان ضعیف کمتری داشتند.
در مردان، مصرف بیشتر فلاونوئید با ۱۵٪ کاهش خطر ابتلا به سلامت روان ضعیف مرتبط بود، در حالی که سایر ارتباطات کمتر مشخص بود.
پروفسور آیدین کاسیدی از دانشگاه کوئینز بلفاست گفت: «فلاونوئیدها به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، حمایت از سلامت عروق و حتی حفظ توده عضلانی اسکلتی معروف هستند. همه اینها عوامل حیاتی در جلوگیری از پیری ناسالم هستند.
او افزود: «مصرف منظم غذاهای سرشار از فلاونوئیدها، مانند انواع توتها، سیب و پرتقال، میتواند از پیری سالم پشتیبانی کند و خطر زوال جسمی و روانی مرتبط با سن را کاهش دهد.»
او توضیح داد که تفاوت در نتایج بین دو جنس ممکن است به دلیل تفاوت در مدت زمان پیگیری باشد و نه لزوماً به اثرات بیولوژیکی مرتبط با جنسیت، که در حال حاضر در دست بررسی است.
پروفسور اریک ریم، از دانشگاه هاروارد، تی. اچ. دانشکده بهداشت عمومی چان نیز تأکید کرد که «نتایج این مطالعه نشان میدهد که اصلاحات ساده در رژیم غذایی، مانند افزایش مصرف میوههای سرشار از فلاونوئیدها، میتواند کیفیت زندگی را بهبود بخشد و احتمال پیری سالم را افزایش دهد.»
این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.