پتر براون: اقوال جدیدتر که گسترش مسیحیت را به عنوان دین رحمت و برابری در میان مردمان ضعیف و عقب نگاه داشته توصیف میکند کمتر قرین واقعیت میداند و با ارائه آیات و نشانههای واقعی و با استناد به مدارک و شواهد متقنِ تاریخی، نتیجه میگیرد که مسیحیت به هیچ وجه کیش بردگان و مردمان ضعیف و فرودست نبوده است.
به گزارش کاویان گلد به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): پرداختن به تاریخ دور و دراز و فرآیند پر فراز و نشیب «پیدایش دین مسیحیت در غرب» در محدوده تنها یک کتاب، کار سترگ و بلندپروازانهای است که مورخ برجستهای چون پتر براون شاید توانسته از عهده آن برآید و کتاب را از اقبال مورخان و اروپا شناسان فراوانی در سطح جهانی برخوردار سازد. او در این کتاب، مسیر پرماجرای پیدایش دین مسیحی را از شروع عهد وسطای اولیه تا سال هزار میلادی به بررسی نشسته است، مسیری که از عصر امپراتوری روم غربی و گرویدن قسطنطینه اول امپراتور روم به مسیحیت در سال ۳۱۲ میلادی آغاز میشود و نهایتا با پذیرش مسیحیت توسط سکنه جزیره ایسلند در سال هزار میلادی، مسیحی شدن سراسر قاره اروپا را به فرجام میرساند.
کتاب «تاریخ پیدایش غرب مسیحی (اروپا چگونه مسیحی شد؟)» نوشته پتر براون با ترجمه و توضیح بهاءالدین بازرگانی گیلانی بهتازگی از سوی انتشارات کویر منتشر شده است.
بازرگانی در این باره گفت: براون مورخ سرشناس ایرلندی-آمریکایی، استاد تاریخ دانشگاههای آکسفرد، لندن، برکلی و پرینستون، و حوزه تخصصیاش تاریخ اواخر عهد باستان و رابطه دین و جامعه در دوران انتهایی امپراتوری روم تا اوایل قرون وسطاست. او در این کتاب که با اقبال جهانی فراوانی هم برخوردار شده، مسیر پرماجرای پیدایش دین مسیحی را از شروع عهد وسطای اولیه تا سال هزار میلادی به بررسی نشسته است، مسیری که از عصر امپراتوری روم غربی و گرویدن قسطنطین اول امپراتور روم به مسیحیت در سال ۳۱۲ میلادی آغاز میشود و نهایتا با پذیرش مسیحیت توسط سکنه جزیره ایسلند در سال هزار میلادی، مسیحی شدن سراسر قاره اروپا را به فرجام میرساند.