وعده‌های ترامپ در آزمون سنجش/ نظرسنجی‌ها چه چیزی را فریاد می‌زنند؟

دونالد ترامپ با وعده احیای اقتصاد آمریکا و مقابله با تورم، دومین دوره ریاست‌جمهوری خود را آغاز کرد؛ اما آمارهای جدید تصویر دیگری نشان می‌دهند. جنگ تجاری و اعمال بی‌سابقه تعرفه‌ها به رکود اقتصادی، افزایش کسری تجاری و کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان دامن زده است. بلومبرگ در گزارشی تازه، از شکاف بین وعده‌ها و واقعیت‌های اقتصادی پرده برداشته و نظرسنجی‌ها کاهش اعتماد عمومی را تأیید می‌کنند

وعده‌های ترامپ در آزمون سنجش/ نظرسنجی‌ها چه چیزی را فریاد می‌زنند؟

آرمان زارعی: دونالد ترامپ با وعده حل مشکلات مختلف اقتصادی ایالات متحده، از جمله تورم شدید و کاهش مشاغل تولیدی، به مقام ریاست جمهوری رسید. او پیش از این اعلام کرده بود که دوران ریاست جمهوری‌اش را با موفقیت آغاز خواهد کرد، اما آمار و ارقام این ادعا را تأیید نمی‌کنند.

اقتصاد ایالات متحده برای نخستین بار در سه سال اخیر در سه ماهه اول سال کاهش یافت، که عمدتاً به دلیل افزایش واردات بود؛ زیرا شرکت‌های آمریکایی تلاش کردند از تعرفه‌های ترامپ عبور کنند. با این حال، سایر داده‌هایی که اقتصاددانان آن‌ها را «داده‌های قطعی» می‌نامند، از زمان آغاز به کار رئیس‌جمهور در ۲۰ ژانویه نسبتاً مثبت بوده‌اند، به طوری که بازار کار پایدار مانده و تورم نشانه‌هایی از ثبات را نشان می‌دهد.

بلومبرگ نوشت: زمانی که به داده‌های نرم توجه می‌کنیم، تصویر به طور قابل توجهی متفاوت است. نظرسنجی‌های مربوط به اعتماد مصرف‌کننده، برنامه‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و انتظارات برای رشد و اشتغال همگی کاهش یافته‌اند و دلیل اصلی این وضعیت، جنگ تجاری ترامپ است. اعمال بی‌نظم بالاترین تعرفه‌های ایالات متحده در بیش از یک قرن گذشته، عدم قطعیت را در سراسر اقتصاد گسترش داده است. این عدم قطعیت همچنین در بازارهای مالی نمایان شده است، به طوری که بدترین عملکرد بازار سهام و بزرگ‌ترین سقوط ارزش دلار در همان مرحله از هر دوره ریاست‌جمهوری اخیر مشاهده می‌شود. برای رای‌دهندگان آمریکایی، اعتماد به ترامپ به عنوان متولی اقتصاد، عامل اصلی پیروزی او در نوامبر گذشته بود و این اعتماد نیز تحت تأثیر قرار گرفته است.

در ادامه، نگاهی به برخی از آمارهای اقتصادی کلیدی در ۱۰۰ روز اول ریاست‌جمهوری دوم ترامپ خواهیم داشت.

تجارت  

ترامپ بارها تمایل خود را به استفاده از تعرفه‌ها اعلام کرده و وعده داده است که از این ابزار برای اصلاح عدم تعادل تجاری، افزایش درآمد دولت و احیای تولید داخلی در آمریکا، به ویژه در زمینه کالاهای حیاتی برای امنیت ملی، بهره‌برداری کند. با این حال، میزان مالیات بر واردات که او اعمال کرده، برای بسیاری از افراد غیرمنتظره و شوکه‌کننده بوده است. این مالیات‌ها، حتی پس از آنکه ترامپ برخی از عوارض متقابل که در دوم آوریل اعلام کرده بود را به حالت تعلیق درآورد، به بالاترین سطح حمایت‌گرایی در بیش از یک قرن گذشته در ایالات متحده تبدیل شده‌اند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *