کمال خرازی با اشاره به «طرح هرمز» در زمان وزارت «محمدجواد ظریف»، تصریح کرد: این طرح و طرح مودت که اخیرا مطرح شده است میتواند باب این گفتوگوها را بگشاید. با توجه به ضرورتی که در منطقه برای کار جمعی و گفتوگوهای سازنده احساس میشود، باید در پی تحقق این امر بود.
به گزارش کاویان گلد، سید کمال خرازی، روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در همایش «خلیج فارس در پرتو تحولات منطقهای و بینالمللی» که در «اندیشکده مطالعات خلیج فارس» برگزار شد، گفت: مطالعه خلیج فارس دارای دو بُعد تاریخی و بُعد امروزی است. در زمان رژیم گذشته، به دلیل اینکه شاه به عنوان ژاندارم خلیج فارس انجام وظیفه میکرد، نوعی رابطه توأم با ترس بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود داشت. با وقوع انقلاب، نوع دیگری از نگرانی در میان آنها شکل گرفت که ناشی از نگرانی از تسری انقلاب اسلامی بود.
بنابر گزارش ایرنا، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: این نگرانیها تحولات مهمی از جمله جنگ عراق علیه ایران را به همراه داشت. صدام، که در قرارداد ۱۹۷۵ غرامتهایی را متحمل شده بود، این جنگ را آغاز کرد، در شرایطی که خود را نماینده کشورهای عربی میدانست و با باجخواهی، کمکهای فراوان نظامی و مالی نیز جذب کرد.