سقوط غیرمنتظره ماهواره‌های استارلینک در یک شب / ماجرای خورشیدِ خشمگین!

در تاریخ ۳ فوریه ۲۰۲۲، شرکت اسپیس‌اکس (SpaceX) مجموعه‌ای از ۴۹ ماهواره استارلینک (Starlink) را به فضا پرتاب کرد؛ اما تنها چند روز بعد، بیشتر آن‌ها به شکلی عجیب و غریب به درون جو بازگشتند و در آسمان دریای کارائیب، آتش گرفتند.

سقوط غیرمنتظره ماهواره‌های استارلینک در یک شب / ماجرای خورشیدِ خشمگین!

به گزارش خبرآنلاین، در آن زمان، این اتفاق به یک طوفان ژئومغناطیسیِ ملایم نسبت داده شد. اما حالا، نشانه‌هایی از یک عامل عمیق‌تر و بنیادی‌تر در دل خورشید دیده می‌شود؛ پدیده‌ای به نام «رویداد ترمیناتور» (Terminator Event).

به نقل از یک‌پزشک، آن‌چه باعث نابودی ماهواره‌ها شد، نه برخورد، نه انفجار، بلکه تورم (پُف کردن) پیش‌بینی‌نشده‌ی جوّ زمین بود. حتی در ارتفاعاتی که تراکم هوا بسیار کم است، باز هم همین مقدار اندک کافی‌ست تا سرعت ماهواره‌ها را کاهش دهد و آن‌ها را به سوی مرگ هدایت کند. در نتیجه‌ی افزایش انرژی ناشی از طوفان‌های خورشیدی، لایه‌های بالایی جو گرم و منبسط می‌شوند و نیروی «کشش» یا «دِرَگ» (Drag) بر ماهواره‌ها افزایش می‌یابد.

وقتی سرعت کاهش می‌یابد، ماهواره‌ها پایین‌تر می‌افتند. و در ارتفاع پایین‌تر، دِرَگ بیشتر می‌شود، تا جایی که دیگر ماهواره‌ها نمی‌توانند خود را در مدار نگه دارند و به درون جو بازمی‌گردند و می‌سوزند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *