یک تحلیلگر حوزه پولی و بانکی معتقد است دولت هم مایل نیست نرخ ارز بیش از این پایین برود و به نظر میرسد حتی اگر توافق کامل هم انجام شود، میانگین نرخ ارز نسبت به امروز کاهش زیادی نداشته باشد.
امیرعباس آذرموند: در نیمه دوم سال گذشته بازار ارز به شکل روزمره روندی افزایشی داشت؛ طوری که نرخ هر دلار آمریکا که در آغاز پاییز کمتر از ۶۰ هزار تومان بود در اوایل فروردین امسال به بیش از ۱۰۵ هزار تومان نیز رسید. به بهانه این تضعیف کم سابقه ارزش پول ملی، مجلس اقدام به استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و امور داری کرد و حتی شایعه تغییر رییس کل بانک مرکزی هم به گوش میرسید که با حمایت مسعود پزشکیان این مهم محقق نشد و فرزین همچنان در میرداماد سکاندار سیاستگذار پولی باقی مانده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین خبر از بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام/ شقاقی: خروج از لیست سیاه به اراده سیاسی نیاز دارد
پیشبینی یک کارشناس از آینده اقتصاد ایران پس از توافق/ حق شناس: تحریم وضعیت اقتصاد ایران را غیرعادی کرده است
حالا شنیده میشود بانک مرکزی دوباره به سیاست تثبیت نرخ ارز دست زده است و روندی خلاف روند نیمه دوم سال گذشته را در پیش گرفته است. هر چند که با آغاز مذاکرات نرخ ارز تا ۲۰ درصد کاهش یافت و اکنون کمتر کسی میتواند ادعا کند که اقدامات سیاستگذار به تقویت پول ملی منجر شده است. چیزی که از سوی مسئولان بانک مرکزی نیز کم و بیش بیان میشود و آنها هم ترجیح میدهند این ادعای بزرگ را طرح نکنند.