… این خاطره نشان میدهد از همان ابتدای جنگ، کمدانشی فرماندهان بارها مانع پیشرفت در بسیاری از عملیاتها بوده تا جایی که در سالهای پایانی جنگ (از زمستان ۱۳۶۵ تا تابستان ۱۳۶۷) ایران پرتلفاتترین عملیاتها را با کمترین دستاوردها داشته است.
به گزارش خبرآنلاین، مهرداد حجتی در روزنامه اعتماد نوشت: خاطرات مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی در چند جلد منتشر شده است. خاطراتی که در بردارنده نکات بسیار مهمی از سالهای دهه ۶۰ تا زمان رحلت ایشان است. خاطراتی که بسیار مختصر و موجز نوشته شدهاند، اما موضوعات قابل تاملی را روایت میکنند.
هر چند که به نظر میرسد دفتر خاطرات ایشان بنا به ملاحظاتی، به شکل کامل و جامع منتشر نشده است، با این حال باز همان یادداشتهایی هم که امکان نشر را پیدا کردهاند، همچنان در بردارنده نکات بسیار پر اهمیتیاند. مثل نکاتی که در خصوص رخدادهای جنگ (که خود فرماندهی آن را برعهده داشت) نوشته است. برای نمونه میتوان به چند خاطره از کتاب ایشان اشاره کرد: «ساعت هفت صبح، آقای صیاد [شیرازی] آمد. راجع به تاخیر افتادن عملیات [در جبههها] معتقد است، مهلت لازم است. در جلسه علنی [مجلس] راجع به دهه فجر صحبت کوتاهی کردم. به دکتر[حسن] روحانی (که نماینده من در قرارگاه [فرماندهی] است) گفتم که بیشتر به آنجا برود و پیشرفت کارها را کنترل نماید. اداره جلسه را به آقای [شیخ محمد] یزدی [نایبرئیس] سپردم و به دفترم آمدم و کارها را انجام دادم.» (۱۱ بهمن ۱۳۶۳)