به گزارش رسانه انگلیسی، اتحادیه اروپا بهشدت با درخواست روسیه برای لغو تحریمها پیش از پایان مذاکرات مخالفت میکند و میگوید که در برابر خواستههای روسیه میایستد.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا مقامهای آمریکایی، اوکراینی و اروپایی امروز چهارشنبه در لندن برای گفتوگو درباره پایان جنگ روسیه در اوکراین دیدار میکنند، اما با وجود فشار ایالات متحده برای دستیابی به توافق، احتمال دستیابی به پیشرفت ناچیز به نظر میرسد، چراکه اکثر وزیران خارجه از شرکت در این نشست انصراف دادهاند.
یک مقام اروپایی به خبرگزاری رویترز گفت، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا ابراز نگرانی کرده که اوکراین ممکن است به مواضع سختگیرانه قبلی خود بازگردد و این موضوع امکان هرگونه پیشرفت در مذاکرات را از بین میبرد.
اما به گفته منابع متعدد، برخی از پیشنهادهای واشنگتن برای کشورهای اروپایی و کییف غیرقابل قبول بودهاند و این امر باعث شکاف میان طرفها شده است.
روبیو هفته گذشته گفت که چارچوبی از سوی آمریکا که او و استیو ویتکاف، نماینده رئیسجمهور آمریکا در پاریس پیشنهاد دادند، با استقبال امیدبخشی مواجه شده است. اما منابع میگویند یکی از پیشنهادهای آمریکا، به رسمیت شناختن الحاق کریمه توسط روسیه بوده که این اقدام برای اروپا و اوکراین کاملاً مردود است.
فراتر از موضوع شبهجزیره کریمه، مسائل مهم دیگری هم باقی ماندهاند، از جمله فشار روسیه برای لغو تحریمهای اتحادیه اروپا پیش از پایان مذاکرات، که به گفته دیپلماتها، اروپا قویاً با آن مخالف است.
ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه روز سهشنبه گفت که قدرتهای اروپایی هفته گذشته به ایالات متحده جزئیات آنچه را که جنبههای «غیر قابل مذاکره» توافق صلح احتمالی میان اوکراین و روسیه میدانند، ارائه دادهاند و احتمال دستیابی به توافق در این هفته را کماهمیت دانست.
به گفته دیپلماتهای اروپایی، ایالات متحده هفته گذشته پیشنهاد ایجاد منطقهای بیطرف در نیروگاه هستهای زاپوریژیا در اوکراین تحت کنترل روسیه را ارائه کرده است.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز سهشنبه گفت که آماده همکاری با ایالات متحده برای بازسازی این نیروگاه غیرفعال است.
برخی از ایدههای واشنگتن هم احتمالاً باعث نارضایتی مسکو خواهد شد.
دو دیپلمات مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند که ایالات متحده خواسته روسیه برای خلع سلاح اوکراین را دنبال نمیکند و با حضور نیروهای اروپایی بهعنوان بخشی از تضمینهای امنیتی آینده برای اوکراین مخالفتی ندارد.
رویترز مینویسد، از زمان آغاز به کار ترامپ در ژانویه، او سیاست خارجی ایالات متحده را دگرگون کرده و با فشار به اوکراین برای پذیرش آتشبس، بسیاری از اقدامات دولت بایدن برای «مجازات» روسیه بهخاطر حمله گسترده در سال ۲۰۲۲ به همسایهاش را کاهش داده است.
رئیسجمهور آمریکا بارها گفته که میخواهد تا ماه مه آتشبس در اوکراین برقرار کند و استدلال کرده که آمریکا باید به جنگی که دهها هزار کشته بر جای گذاشته و خطر رویارویی مستقیم میان ایالات متحده و روسیه مسلح به سلاح هستهای را دارد، پایان دهد. اروپا اما بهطور فزایندهای نسبت به نزدیکی دولت ترامپ به مسکو نگران شده، بهویژه پس از ناکامی تلاشهای ترامپ برای دستیابی به آتشبس در این جنگ.
311311