در دولتهای مختلف، هر بار بحث انتقال آب از دریای عمان یا خلیج فارس مطرح شده، عمده طرحهای انتقال آب دریا تا به امروز به فلان منطقه مرکزی بودند، اما این روزها مقصد تازهای برای انتقال آب دریا مطرح است و آن، کلانشهر تهران است.
به گزارش خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت: اصلیترین پرسشها در بررسی انتقال آب از دریای عمان به تهران این است که چه افرادی درحال اجرای سیاستهای انتقال هستند؟ و از همه مهمتر در بررسی مطالعات صورتگرفته انتقال آب، باید بدانیم چرا انتقال آب از دریا، طرحی از پیش شکست خورده است؟
چه تضمینی وجود دارد که خطوط انتقال آب جدید، به سرنوشت سایر خطوط انتقال دچار نشوند؟
مهدی فصیحی، پژوهشگر سیاستگذاری آب و انرژی در رابطه با انتقال آب از دریای عمان به تهران گفت: «داستان طرحهای انتقال آب دریا، اولاً به شکل یک مسابقه در کشور راه افتاده که متأسفانه پایانی ندارد و بدون آنکه به پرسشهای بنیادی این موضوع پاسخی داده شود، همچنان تبلیغ میشود. وضعیت حکمرانی و مدیریت آب کشور به چنان حدی از حماقت رسیده که دیگر از بیان آن ناتوانیم. یعنی شما هر سؤال علمی که در مورد این قبیل طرحها میپرسید، بیپاسخ رها میشود و فقط سیاستمداران شروع میکنند به حرف زدن دربارهاش. و این در حالی است که ۲۰ سال است داریم در این مورد صحبت میکنیم و واقعاً دیگر عرصه عمومی، مقالات و کتابها همه دارند در این مورد بحث میکنند که مثلاً مگر ما در کشور «سند سازگاری با کمآبی» نداریم؟ مگر ۲۰ سال نیست که تجربه میکنیم هرچه از اینور و آنور آب آوردیم، مسائلمان را حل نکرده؟ مشخصاً هم معلوم نیست واقعاً چه چهرههایی دنبال و پشت این قضیه طرحهای انتقال آب دریا هستند.»