دکتر اعتماد نماد علم، فناوری و پیشرفت ایران است

استاندار همدان در پی درگذشت دکتر اکبر اعتماد، دانشمند هسته‌ای و موسس دانشگاه  ضمن تسلیت به جامعه علمی کشور و مردم ایران، گفت: شخصیت این عالم بزرگ را می‌توان یکی از نمادهای علم، فناوری و پیشرفت کشور دانست.

دکتر اعتماد نماد علم، فناوری و پیشرفت ایران است

به گزارش کاویان گلد استان همدان، دکتر حمید ملانوری شمسی در مراسم تشییع پیکر مرحوم دکتر اعتماد در دانشگاه بوعلی سینا با اعلام مطلب فوق افزود: این ضایعه بزرگ را به جامعه علمی کشور، اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و ملت بزرگ ایران، مردم فرهیخته استان همدان و به ویژه به خانواده محترم و داغدار ایشان، از جمله سرکار خانم لیلا اعتماد، دختر بزرگوار ایشان که در این جمع حضور دارند، تسلیت عرض می‌کنم.

وی با بیان اینکه دکتر اعتماد شخصیتی بسیار فرهیخته و دانشمند بودند که در طول حیات خود آثار بسیار زیادی در حوزه علم و فناوری، به ویژه در صنعت هسته‌ای به جای گذاشتند، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز، جایی که پیشرفت در علم و فناوری حرف اول را می‌زند، دکتر اعتماد با پیشگامی و افکار بلند خود در عرصه‌های مختلف علمی و صنعتی، بنیان‌گذار دانشگاه بوعلی سینا و سازمان انرژی اتمی ایران بودند، این دو دستاورد بزرگ، آثار ماندگاری هستند که همیشه در تاریخ علم و صنعت کشور ثبت خواهند شد.

استاندار همدان از مردم و مسئولان استان همدان برای همکاری در برگزاری و حضور در مراسم تشییع این دانشمند بزرگ قدردانی کرد و گفت: از حضور آیت‌الله شعبانی، نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، و همچنین از مسئولان دانشگاه بوعلی سینا و دیگر مدیران و فرماندهان نظامی و انتظامی که در این مراسم حضور دارند، تشکر می‌کنم.

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا نیز در این مراسم گفت: دکتر اعتماد در سال ۱۳۳۵ مدرک مهندسی برق خود را از دانشگاه پلی‌تکنیک سوییس دریافت کرد و در سال ۱۳۳۷ مدرک مهندسی هسته‌ای را از موسسه علوم هسته‌ای در فرانسه کسب نمود. 

وی ادامه داد: در سال ۱۳۴۲ نیز موفق به اخذ درجه دکترای فیزیک هسته‌ای از فرانسه شد و پس از ۱۵ سال تحصیل و فعالیت‌های پژوهشی در خارج از کشور تابستان ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و در سازمان برنامه و بودجه کشور مشغول به کار شد.

رییس دانشگاه بوعلی سینا همدان اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات دکتر اعتماد در دوران بازگشت به ایران، سرپرستی طرح ساخت رآکتور اتمی دانشگاه تهران بود، این رآکتور که سال ۱۳۴۷ تکمیل شد، به دانشگاه تهران تحویل داده شد و تاثیر زیادی در توسعه علمی کشور داشت.

مجذوبی افزود: دکتر اعتماد همزمان با این فعالیت‌ها، در سال ۱۳۴۵ در برنامه‌ریزی تاسیس دانشگاه صنعتی شریف نقش فعال و در تاسیس این دانشگاه نیز مشارکت داشت.

وی ادامه داد: دکتر اعتماد در سال ۱۳۴۶ نیز به عنوان معاون علمی و تحقیقاتی وزارت علوم و آموزش عالی منصوب شد و نقشی اساسی در تاسیس وزارت علوم ایفا کرد.

رییس دانشگاه بوعلی سینا همدان اظهار کرد: وی همواره بر این باور بود که در کنار وزارت علوم، باید موسسه‌ای علمی و پژوهشی تاسیس شود تا مسوول برنامه‌ریزی آموزشی در تمام سطوح آموزشی کشور باشد و زمینه‌ساز توسعه و بارور شدن فعالیت‌های علمی شود، به همین دلیل، موسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی آموزشی را تاسیس کرد و ریاست آن را بر عهده گرفت.

مجذوبی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اقدامات این دانشمند در عرصه دانشگاهی، تاسیس دانشگاه بوعلی در همدان بود، در آن زمان این دانشگاه هیچ نامی نداشت و محل آن نیز مشخص نبود اما دکتر اعتماد با دقت و نظر خود تصمیم گرفت این دانشگاه تاسیس شود و نام آن را به یاد فیلسوف بزرگ ایرانی بوعلی سینا برگزید.

رییس دانشگاه بوعلی‌سینا همدان با اشاره به اهمیت تاسیس دانشگاه بوعلی و دیگر فعالیت‌های علمی دکتر اعتماد افزود: وی نه تنها بنیان‌گذار یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های کشور بود بلکه تاسیس وزارت علوم و موسسات علمی دیگر نیز نتیجه اندیشه‌های بلند ایشان بود.

وی گفت: به دلیل درگذشت دکتر اعتماد پروژه نصب تندیس ایشان با شتاب بیشتری پیگیری خواهد شد و این تندیس در روز چهلم مراسم ایشان رونمایی خواهد شد.

رییس دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت: این دانشگاه همچنان به عنوان یادگار اندیشه‌های دکتر اعتماد به پیشرفت علمی کشور ادامه خواهد داد و یاد و نام دکتر اکبر اعتماد به عنوان یک شخصیت علمی برجسته و وطن‌پرست، در تاریخ آموزش عالی ایران همیشه باقی خواهد ماند.

مجذوبی افزود: دانشگاه بوعلی سینا امروز یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین مراکز علمی کشور و میراث‌دار اندیشه‌ها و خدمات این دانشمند بزرگ به کشور است.

آیین تشییع پیکر دکتر اکبر اعتماد موسس و نخستین رییس دانشگاه بوعلی سینا و پدر فناوری هسته‌ای ایران با حضور مقامات استانی، مسوولان کشوری و جمعی از استادان و دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در محوطه این دانشگاه برگزار شد و خانواده مرحوم، نعمت اله ترکی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انرژی اتمی، جعفرپور؛ پروفسور محمدعلی زلفی‌گل و منصور غلامی وزرای سابق علوم کشور و سایر مسوولان استانی و کشوری، دانشجویان و مردم حضور داشتند.

پیکر دکتر اکبر اعتماد پس از مراسم تشییع در دانشگاه بوعلی سینا، در باغ بهشت همدان به خاک سپرده شد..

به گزارش خبرآنلاین، دکتر اکبر اعتماد ۱۹ دی ۱۳۰۹ در همدان به دنیا آمد و بنیانگذار و اولین رییس دانشگاه بوعلی سینا بود.

وی یکی از چهره‌های برجسته و تأثیرگذار در تاریخ علم و فناوری ایران، به‌ویژه در حوزه فناوری هسته‌ای، بود که به عنوان پدر فناوری هسته‌ای ایران شناخته می‌شود و نقش کلیدی در پایه‌گذاری و توسعه برنامه هسته‌ای کشور ایفا کرد.

اکبر اعتماد در دهه ۱۳۵۰ خورشیدی علاوه بر راه‌اندازی دانشگاه بوعلی سینا همدان به عنوان نخستین رییس سازمان انرژی اتمی ایران منصوب شد. او در این جایگاه، پایه‌های اولیه برنامه هسته‌ای ایران را بنا نهاد و زیرساخت‌های علمی و فنی لازم برای توسعه این فناوری را ایجاد کرد

وی در ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ در سن ۹۵ سالگی در پاریس درگذشت و پیکر آن برای خاکسپاری به همدان منتقل شد.

پس از درگذشت اعتماد، همسر و فرزندانش از استاندار همدان درخواست کردند تا پیکر آن مرحوم در شهر همدان دفن شود.  

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *