دکتر قادری با اشاره به یک مورد موفقیت‌آمیز استفاده از این دستگاه، خاطرنشان کرد: امروز پس از برداشتن تومور سرطانی از پستان یک بیمار ۶۰ ساله، حاشیه‌های بافت با استفاده از دستگاه "سی دی پی" مورد بررسی قرار گرفت و خوشبختانه نتیجه سبز رنگ به معنای پاک بودن کامل حاشیه‌ها از سلول‌های سرطانی بود. وی با تاکید بر کارایی این فناوری نوین افزود: این دستگاه تاکنون در مرکز تحقیقات شهید بهشتی بر روی بیش از ۲۰ هزار بیمار مورد استفاده قرار گرفته و خوشبختانه هیچ مورد منفی کاذب گزارش نشده است. دکتر قادری در پایان با اشاره به بیمار اولیه‌ای که از این دستگاه در بیمارستان بعثت بهره‌مند شد، گفت: این بیمار، یک خانم ۶۰ ساله مبتلا به سرطان مهاجم سینه چپ بودند. ما برای اولین بار این دستگاه را در بیمارستان بعثت سنندج راه‌اندازی کردیم و از این پس امیدواریم بتوانیم تمامی بیماران مبتلا به سرطان پستان استان را با اطمینان خاطر بیشتری تحت عمل جراحی قرار دهیم."/>

نخستین دستگاه پیشرفته تشخیص بافت سرطانی حین عمل در بیمارستان بعثت سنندج

بیمارستان بعثت سنندج با همت خیرین استان، برای نخستین بار در کردستان، به دستگاه پیشرفته "سی دی پی" (CDP) مجهز شد. این دستگاه که توسط یک محقق ایرانی اختراع شده، امکان تشخیص دقیق بافت سرطانی در حین عمل جراحی را فراهم می‌آورد.

نخستین دستگاه پیشرفته تشخیص بافت سرطانی حین عمل در بیمارستان بعثت سنندج

به گزارش کاویان گلد از سنندج، دکتر محفوظ قادری فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پستان، ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح دستگاه “سی دی پی” در بیمارستان بعثت سنندج هستیم این دستگاه که با یاری خیرین تهیه شده، ابزاری بسیار ارزشمند در تشخیص بافت سرطانی در حین عمل جراحی بیماران مبتلا به سرطان پستان به شمار می‌رود. وی با اشاره به محدودیت‌های روش‌های پیشین تشخیص، افزود: پیش از این، پس از برداشتن توده سرطانی، برای اطمینان از خروج کامل تومور، منتظر جواب پاتولوژی می‌ماندیم، این روش در بهترین مراکز نیز حدود ۲۰ درصد منفی کاذب داشت، به این معنا که گاهی با وجود باقی ماندن تومور، نتیجه پاتولوژی خروج کامل آن را نشان می‌داد. دکتر قادری در خصوص عملکرد دستگاه “سی دی پی” توضیح داد: این دستگاه که شامل یک واحد مرکزی و یک پروب قابل حمل بی‌سیم است، با دقت ۹۸ درصد می‌تواند وضعیت حاشیه‌های بافت برداشته شده را در لحظه مشخص کند و به جراح اطلاع دهد که آیا تومور به طور کامل خارج شده است یا خیر. وی افزود: این فناوری نوین قادر به شناسایی سلول‌های پیش‌سرطانی، سلول‌های سرطانی غیرتهاجمی و سلول‌های با تهاجم بالا نیز است. در صورتی که پس از بررسی اولیه، بقایای تومور تشخیص داده شود، جراح می‌تواند بلافاصله و بدون نیاز به هوشیاری مجدد بیمار یا خروج از اتاق عمل، اقدام به برداشتن بافت‌های آلوده باقی‌مانده نماید. فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پستان در خصوص نحوه عملکرد دستگاه گفت: دستگاه “سی دی پی” در حین بررسی حاشیه‌های بافت، سه وضعیت را بر روی مانیتور نمایش می‌دهد. رنگ سبز نشان‌دهنده خروج کامل تومور، رنگ زرد یا وضعیت مشکوک احتمال وجود سلول‌های پیش‌سرطانی را مطرح می‌کند و رنگ قرمز بیانگر وجود سلول‌های سرطانی است که نیازمند برداشتن بافت بیشتر است.  

دکتر قادری با اشاره به یک مورد موفقیت‌آمیز استفاده از این دستگاه، خاطرنشان کرد: امروز پس از برداشتن تومور سرطانی از پستان یک بیمار ۶۰ ساله، حاشیه‌های بافت با استفاده از دستگاه “سی دی پی” مورد بررسی قرار گرفت و خوشبختانه نتیجه سبز رنگ به معنای پاک بودن کامل حاشیه‌ها از سلول‌های سرطانی بود. وی با تاکید بر کارایی این فناوری نوین افزود: این دستگاه تاکنون در مرکز تحقیقات شهید بهشتی بر روی بیش از ۲۰ هزار بیمار مورد استفاده قرار گرفته و خوشبختانه هیچ مورد منفی کاذب گزارش نشده است. دکتر قادری در پایان با اشاره به بیمار اولیه‌ای که از این دستگاه در بیمارستان بعثت بهره‌مند شد، گفت: این بیمار، یک خانم ۶۰ ساله مبتلا به سرطان مهاجم سینه چپ بودند. ما برای اولین بار این دستگاه را در بیمارستان بعثت سنندج راه‌اندازی کردیم و از این پس امیدواریم بتوانیم تمامی بیماران مبتلا به سرطان پستان استان را با اطمینان خاطر بیشتری تحت عمل جراحی قرار دهیم.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *