دانه چیا منبع غنی از مواد مغذی است که تأثیر مثبتی بر سلامت و کنترل وزن دارد، همچنین هر ۱۰۰ گرم دانه چیا تا ۳۴ درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند.
به گزارش خبرآنلاین، دانه چیا از خانواده نعنا و از گیاهان بومی مکزیک و گواتمالا است که بهخاطر خواص مفیدش، بهعنوان یک منبع غذایی محبوب شناخته میشود.
به گزارش مهر، این دانه اندازه بسیار کوچکی دارد و در دو رنگ سیاه و سفید و گاهی خاکستری، قرمز و قهوهای دیده میشود. پوسته خارجی خشک و سفت این تخم وقتی در آب قرار میگیرد، با جذب بالای آب به شکل ژلهای غلیظ درمیآید. دانه چیا سرشار از فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا -۳، امگا -۶ و امگا -۹، ویتامینهای C و B و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و روی است.
این خصوصیات غذایی باعث شده که دانه چیا به عنوان منبع انرژی قابل توجه، حامی سلامت قلب و عروق، کنترل قند خون، افزایش احساس سیری، و حمایت از سلامت استخوانها و رشد عضلات شناخته شود. این دانه را میتوان بهشکل خام یا پخته یا پودر استفاده کرد. دانه چیا به دلیل خصوصیات غذایی منحصربهفرد، در سالمندان، ورزشکاران، افرادی که به کاهش وزن علاقهمند هستند و همچنین در رژیمهای غذایی وگان و گیاهخواری بسیار محبوب است.