نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که دم کردن چای علاوه بر عطر و طعم، فایدهی دیگری هم دارد؛ این نوشیدنی محبوب میتواند میزان فلزات سنگین را در آب کاهش دهد.
به گزارش خبرآنلاین،پژوهشگران دانشگاه نورثوسترن آمریکا میگویند دم کردن چای میتواند بهطور طبیعی مقدار فلزات سنگین مانند سرب و کادمیوم را در این نوشیدنی کاهش دهد. به گفته آنها یونهای این فلزات به سطح برگهای چای میچسبند و همراه با تفاله از نوشیدنی خارج میشوند.
یورو نیوز در خبری نوشت:وینایاک دراوید، نویسندهی ارشد این پژوهش میگوید: «ما پیشنهاد نمیکنیم که مردم از برگ چای بهعنوان فیلتر آب استفاده کنند.»
او درادامه توضیح میدهد که هدف این تحقیق، اندازهگیری میزان جذب فلزات سنگین توسط چای بوده و این پژوهش نشان میدهد که نوشیدن چای ممکن است بدون آنکه متوجه باشیم به کاهش تماس با فلزات سنگین داخل آب کمک کند.
بنجامین شیندل، یکی دیگر از نویسندگان این پژوهش، میگوید: «ببرگهای چای ویژگی منحصربهفردی ندارند که آنها را از سایر مواد جذبکنندهی فلزات متمایز کند. اما چیزی که اهمیت دارد، این است که چای پرمصرفترین نوشیدنی جهان است.»
او میافزاید: «مواد مختلفی میتوانند چنین اثری داشته باشند اما استفاده از آنها عملی نیست. در حالی که مردم بدون هیچ زحمتی، تنها با دم کردن چای، میتوانند تا حدی فلزات سنگین را از آب حذف کنند.»
مقایسهی انواع چای و کیسههای چای
برای بررسی این موضوع، پژوهشگران آزمایشهایی روی انواع مختلف چای از جمله چای سیاه، سبز، اولانگ، سفید، بابونه و رویبوس انجام دادند. همچنین تفاوت بین جنس کیسه چایهای کیسهای نیز مورد بررسی قرار گرفت.
محققان ابتدا محلولهایی با مقادیر مشخصی از فلزات سنگین از جمله سرب، کروم، مس، روی و کادمیوم تهیه کردند و آنها را تا نزدیکی نقطهی جوش گرم کردند. سپس برگهای چای را در این محلولها قرار دادند و در فواصل زمانی مختلف میزان فلزات باقیمانده در آب را اندازهگیری کردند.