برخی از شهروندان در گفتوگو با خبرآنلاین از افزایش قیمت نان و کاهش حجم آن ابراز نارضایتی کردند. اما سوال مهمی که مطرح میشود این است که چرا نان در تهران با قیمتهای متفاوتی به فروش میرسد؟ چرا برخی از نانوایان اعلام میکنند که تنها نان کنجدی دارند؟ در این زمینه با رئیس اتحادیه نانوایان سنگک در تهران گفتوگو کردیم.
آرمان زارعی: این روزها نارضایتی و شکایت از برخی نانواییها در تهران به گوش میرسد. به گفته برخی از شهروندان که با خبرآنلاین تماس گرفتهاند، در حال حاضر، تعدادی از نانواییها، به ویژه نانواییهای سنگکی و بربری، با به کارگیری روشهای مختلف، قیمت و اندازه نان را تغییر میدهند. آنها با افزودن کنجد یا مواد دیگر، قیمت نان را به طور چشمگیری افزایش میدهند، به طوری که نان کنجدی حداقل دو برابر قیمت نان ساده است.
نکته جالب این است که در برخی نانواییها، نان ساده به طور کامل از عرضه خارج شده و هیچ اطلاعیهای در این زمینه در نانواییها نصب نشده است. همچنین، در حالی که اتحادیه تأکید کرده که باید اولویت به پخت نان ساده داده شود، در عمل، نانهای سفارشی و کنجدی در اولویت قرار دارند و مشتریان نان ساده با تأخیر و برخورد نامناسبی مواجه میشوند. این وضعیت نشاندهنده کمبود نظارت بر فعالیت نانواییهاست.
در همین رابطه محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران، در پاسخ به این سوال که چرا برخی نانواییها نان سنگک را با قیمت مصوب به مشتریان ارائه نمیدهند و بر این موضوع تأکید دارند که تنها نان کنجدی موجود است و نان ساده ندارند، به خبرآنلاین گفت:نانواییهای سنگکی و سایر نانواییها معمولاً هر دو روز یک بار تحت بازرسی قرار میگیرند. این بازرسیها توسط اتاق اصناف و اتحادیه انجام میشود، به این معنا که تیمی از اصناف به طور خاص نانواییها را در برنامه بازرسی خود قرار داده و نظارتهای لازم را انجام میدهند.