به گزارش کاویان گلد، روز یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ نشست «چرا انقلاب کردیم؟» با حضور عباس ملکی معاون پیشین وزارت امور خارجه، محمدجواد مظفر مدیر انتشارات کویر و صادق زیباکلام استاد پیشین دانشگاه تهران برگزار شد.

در این نشست عباس ملکی درباره عوامل وقوع انقلاب گفت: دکتر شریعتی و افزایش قیمت نفت دو عامل مهم وقوع انقلاب ایران بودند. دکتر شریعتی تأثیر زیادی بر انقلاب ایران داشت. درست است که شبکه روحانیت، مساجد و گروه‌های مذهبی نقش مهمی داشتند، اما تأثیر دکتر شریعتی در دانشگاه‌ها بسیار برجسته بود. او توانست نسل جدید را به بازنگری در اسلام دعوت کند، آن هم در شرایطی که مارکسیسم در حال گسترش بود...

عامل دیگر مسئله قیمت نفت است... در سال ۱۹۷۳، با وقوع شوک نفتی اعراب و بستن شیرهای نفت به روی کشورهایی مانند هلند، فرانسه، انگلستان و آمریکا، قیمت نفت ناگهان چهار برابر شد و به ۱۲ دلار رسید. شاه نتوانست این وضعیت را مدیریت کند...

در همین زمان شاه بر سر مسئله قیمت نفت با آمریکا اختلاف پیدا کرد. او معتقد بود قیمت نفت باید افزایش یابد، اما سعودی‌ها با حمایت آمریکا ظرفیت تولید خود را افزایش دادند تا قیمت‌ها ثابت بماند. شاه شکست خورد و وقتی به تهران بازگشت، مشخص شد انتظاراتی که در جامعه ایجاد کرده بود، دیگر قابل تحقق نیست."/>

ببینید| شریعتی و قیمت نفت دو عامل وقوع انقلاب بودند

دکتر شریعتی توانست نسل جدید را به بازنگری در اسلام دعوت کند، آن هم در شرایطی که مارکسیسم در حال گسترش بود… عامل دیگر مسئله قیمت نفت است… در سال ۱۹۷۳ قیمت نفت ناگهان چهار برابر شد و شاه نتوانست این وضعیت را مدیریت کند.

ببینید| شریعتی و قیمت نفت دو عامل وقوع انقلاب بودند

به گزارش کاویان گلد، روز یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ نشست «چرا انقلاب کردیم؟» با حضور عباس ملکی معاون پیشین وزارت امور خارجه، محمدجواد مظفر مدیر انتشارات کویر و صادق زیباکلام استاد پیشین دانشگاه تهران برگزار شد.

در این نشست عباس ملکی درباره عوامل وقوع انقلاب گفت: دکتر شریعتی و افزایش قیمت نفت دو عامل مهم وقوع انقلاب ایران بودند. دکتر شریعتی تأثیر زیادی بر انقلاب ایران داشت. درست است که شبکه روحانیت، مساجد و گروه‌های مذهبی نقش مهمی داشتند، اما تأثیر دکتر شریعتی در دانشگاه‌ها بسیار برجسته بود. او توانست نسل جدید را به بازنگری در اسلام دعوت کند، آن هم در شرایطی که مارکسیسم در حال گسترش بود…

عامل دیگر مسئله قیمت نفت است… در سال ۱۹۷۳، با وقوع شوک نفتی اعراب و بستن شیرهای نفت به روی کشورهایی مانند هلند، فرانسه، انگلستان و آمریکا، قیمت نفت ناگهان چهار برابر شد و به ۱۲ دلار رسید. شاه نتوانست این وضعیت را مدیریت کند…

در همین زمان شاه بر سر مسئله قیمت نفت با آمریکا اختلاف پیدا کرد. او معتقد بود قیمت نفت باید افزایش یابد، اما سعودی‌ها با حمایت آمریکا ظرفیت تولید خود را افزایش دادند تا قیمت‌ها ثابت بماند. شاه شکست خورد و وقتی به تهران بازگشت، مشخص شد انتظاراتی که در جامعه ایجاد کرده بود، دیگر قابل تحقق نیست.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *