سمفونی علمی استان سمنان نواخته شد

دومین همایش ملی فناوری های نوین و بهینه سازی انرژی با تاکید بر کاربرد هوش مصنوعی با حضور بیش از ۱۰۰۰ نفر مهندس در سمنان برگزار شد.

سمفونی علمی استان سمنان نواخته شد

به گزارش کاویان گلد استان سمنان ،پس از برگزاری موفق این همایش در سال گذشته ،با پیگیری دبیرخانه فناوری های نوین با رویکرد بهینه سازی انرژی در صنعت ساختمان دومین دوره این همایش با رویکرد هوش مصنوعی توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان برگزار شد.در این همایش که مباحث مرتبط با پیشگیری از هدر رفت انرژی،آشنایی با فناوریهای نوین در صنعت ساختمان،کاربرد هوش مصنوعی در ساختمان و …توسط اساتید ملی و استانی در محل سالن شهید سلیمانی دانشگاه سمنان مطرح شد مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان و دیگر استانها به صورت حضوری و برخط شرکت داشتند.همچنین در سالن جنبی این همایش نمایشگاه صنعت ساختمان با حضور شرکت های فعال در حوزه ساختمان برپا شد.

***ایجاد پایگاهی از سازمان ملی هوش مصنوعی در سمنان پیگیری می‌شود

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان سمنان گفت: یکی از موضوعات مهم مورد پیگیری نظام مهندسی ساختمان  استان سمنان این است که سازمان ملی هوش مصنوعی یک پایگاه در استان سمنان داشته باشد و کاربردهای این فناوری در صنعت ساختمان را آموزش دهیم تا به صورت عملی نمود کند.

مهدی حکیمی در مراسم اختتامیه دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی انرژی با تاکید بر هوش‌ِ مصنوعی در صنعت ساختمان بیان کرد: این همایش حاصل دسترنج دبیرخانه‌ی فناوری‌های نوین و انرژی است که نظام‌مهندسی استان سمنان از همایش سال گذشته‌ به دست آورد. تاکید دور اول این همایش، بر تجاری‌سازی در صنعت ساختمان بود و به مهندسان تاکید شد که از فرصت کسب و کار در صنعت ساختمان استفاده کنند.

وی افزود: امسال، با توجه به تاثیر هوش مصنوعی در علم مهندسی و ارائه‌ی خدمات مهندسی ساختمان و سرعت پیشرفت این علم، رویکرد همایش، هوش مصنوعی شد و از اساتید بنام کشور و استان دعوت شد که به موضوع بهینه‌سازی انرژی در ترکیب با هوش مصنوعی بپردازند.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان سمنان گفت: در روز نخست همایش، آموزش‌هایی در حوزه‌ی معماری و برق و مکانیک ارائه می‌شود و روز دوم موضوع مهندسی عمران اضافه می‌شود. امید است مهندسان بتوانند این آموزش‌ها را که مطابق با علم روز است، به کار ببندند و هدف همایش، عملی کردن کاربرد این آموزش‌ها در استان سمنان است.

وی افزود: در فرصت کوتاه این همایش، فقط آشنایی کلی مهندسان رقم می‌خورد ولی فناوری هوش مصنوعی به قدری جاذبه و خوداصلاحی دارد که هرروز بهینه‌تر می‌شود. زمینه‌ی کاربرد این دانش دارد روز به روز بیشتر در کشور فراهم می‌شود و سرعت پیشروی آن به قدری زیاد است که لازم است مهندسان خود را به این دانش برسانند زیرا اگر از این علم باز بمانند، روزی می‌رسد که از چرخه‌ی خدمات مهندسی باز می‌مانند.

***ناترازی انرژی، تنها ناترازی موجود در کشور نیست

استاندار سمنان گفت: کشور ما، علاوه بر ناترازی انرژی، در مسائل دیگری از جمله اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، دانشگاهی و اقتصادی نیز ناترازی دارد.

محمدجواد کولیوند در آیین افتتاحیه‌ی دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی مصرف انرژی، با اشاره به اهمیت اصلاح اقتصادی کشور گفت: سال‌هاست که مقام معظم رهبری، نام سال‌ را با موضوع اقتصاد انتخاب می‌کنند زیرا اهمیت اقتصاد به قدری است که اگر اصلاح شود، بسیاری از مسائل دیگر نیز به دنبال آن اصلاح می‌شود.

وی افزود: سه مبحث مورد تاکید در این همایش، یعنی فناوری‌های نوین، بهینه‌سازی انرژی و هوش مصنوعی، مسائل بااهمیتی است که کشورهای پیشرفته، در بیش از ۲۰ سال گذشته بر استفاده از انرژی‌های پاک و فناوری‌های نوین به علت آینده‌پژوهی تمرکز کرده‌اند.

استاندار سمنان گفت: در ایران، آینده‌پژوهی مغفول مانده است در حالی که با وجود فضای مجازی و حجم بالای اطلاعاتِ در گردش، به راحتی می‌توان بر آینده‌پژوهی تمرکز کرد و با تعیین مسیر حرکت، از فشارهای موجود در این کار بکاهیم.

وی با اشاره به ناترازی‌های مختلف در کشور افزود: برای مثال، در سال های گذشته پروژه‌های زیادی آغاز شده که چیزی در حدود ۷۰ درصد آن‌ها ناتمام مانده، توزیع بودجه در کشور با ناترازی انجام می‌شود و ما از برنامه‌ریزی و مدیریت فاصله گرفته‌ایم.

در تربیت نیروی انسانی، باید از پیشرفت آسانسوری و ناگهانی پیشگیری شود و افراد بتوانند پله پله و مرحله به مرحله پیشرفت کنند و برای رسیدن به مقام‌های بالا، از مسیر کارشناسی بگذرند.

ناترازی انرژی اکنون نمود یافته و برای همین به فکر حل آن هستیم و به،زودی سایر ناترازی‌ها نیز پدیدار خواهد شد.

****اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان در دستور کار مجلس شورای اسلامی است

نماینده‌ی مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان در دستور کار مجلس شورای اسلامی است و مجمع نمایندگان استان سمنان پیگیر تصویب آن می‌شود و امیدواریم آنچه که منفعت کشور را فراهم می‌کند، رقم بخورد.

عباس گلرو در آیین اختتامیه‌ی دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی انرژی با تاکید بر هوش‌ِ مصنوعی در صنعت ساختمان گفت: در صنعت ساختمان، سه موضوع کلیدی و مهمِ عمر ساختمان، سیما و منظر و هوشمندسازی اهمیت زیادی دارد.

وی افزود: در جامعه‌ی ما، عمر ساختمان‌ها کم است و به همین دلیل ساخت و سازها با فاصله‌ی کم انجام می‌شود. در حالی که در کشورهای پیشرفته، ساختمان‌هایی با سن بالا همچنان کارایی دارند.

****راه حل مشکلات ساختمان‌سازی، از اعتماد به مهندسان و متخصصان می‌گذرد

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: راه حل همه‌ی مشکلات صنعت ساحتمان‌سازی، نگاه مقام معظم رهبری است که باید به جامعه‌ی جوانان متخصص و متعهد میدان داده شود و به نظر من، کمک به بخش خصوصی، همین اعتماد و میدان‌دادن، در کنار نظارت بر عملکرد است.

امین مقومی، در آیین اختتامیه‌ی دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی انرژی با تاکید بر هوش‌ِ مصنوعی در صنعت ساختمان بیان کرد: تعداد فارغ‌التحصیلان مهندسی در کشور ما بسیار زیاد است؛ به طوری که ایران از این نظر، رتبه‌ی سوم دنیا را داراست. این فارغ‌التحصیلان سرمایه‌های اجتماعی هستند و حضورشان مغتنم و مایه‌ی تقدیر است اما هم‌اکنون اقبال به رشته‌های مهندسی کاهش یافته و لازم است این موضوع آسیب‌شناسی شود.

وی افزود: صنعت ساختمان‌سازی و حضور این تعداد از فارغ‌التحصیلان مهندسی، حتی با وجود تحریم‌ها می‌تواند نجات‌دهنده و راهگشای کشور در بسیاری از بحران‌ها باشد اما عدم توجه به نظرات کارشناسی و بررسی نشدن دغدغه‌های آنان، مانع از تحقق این امر مهم است.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با سپاسگزاری از انتخاب فناوری هوش مصنوعی به عنوان یکی از موضوعات مورد تاکید در این همایش گفت: طبق سخنان مقام معظم رهبری، اگر از هوش مصنوعی غافل شویم، ۱۰ سال آینده به جایی خواهیم رسید که شاید دیگر این عقب‌افتادگی قابل جبران نباشد.

مقومی با اشاره به اینکه توجه به قوانین نظام مهندسی ساختمان، تنها لازمه‌ی کار به مهندسان نیست افزود: چه بسیار مواقع که در حوزه‌ی ساخت و ساز از متخصصان استفاده نمی‌شود و این خود مشکل‌ساز است زیرا اگر ساختمانی را یک متخصص بسازد، پس از انجام کار نیز پاسخگوی عملکرد خود خواهد بود و می‌توان از او مطالبه کرد. منظور از متخصص، تنها مهندسان و فارغ‌التحصیلان نیست؛ بلکه می‌توان از افراد دارای تجربه‌ی عملی در ساخت و ساز نیز در این موارد استفاده کرد ولی همه‌ی این افراد باید زیر چتر پروانه‌ی اشتغال پاسخگو باشند.

وی افزود: از نظر من، قوانین نظام مهندسی ساختمان، جامع، کامل و مترقی است و نیاز به اصلاح ندارد؛ بلکه باید بر اجرای دقیق و بی‌نقص آن تمرکز کرد. در حال حاضر بیش از ۵۷۷ هزار مهندس در نظام مهندسی ساختمان کشور داریم که اگر از عملکرد و نظرات تخصصی آنان استفاده شود، بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: بهترین مرجع اجرای قانون مجری و بهترین تضمین کنترل آن، شناسنامه‌ی فنی ملکی ساختمان است. با گره زدن این موضوعات به هم، مصرف انرژی در ساختمان‌ها بهینه می‌شود، عمر ساختمان افزایش می‌یابد، سرمایه‌های ملی حفظ می‌شود و همچنین دیگر نیاز نیست که نگران اشغال و تعرفه و بیمه‌ی مهندسان باشیم.

مقومی بیان کرد: دولت و مجلس نیز محدودیت‌هایی ئر تصمیم‌گیری‌ها دارند اما اگر بخشنامه‌ها بگذارند که مهندسان در مجامع عمومی خود تصمیم‌گیری کنند، آنان خودشان مشکلاتی از قبیل بیمه را حل می‌کنند.

وی افزود: صادرات خدمات مهندسی طرفیت بی‌نظیری است که مغفول مانده است و این تنها به معنی صدور افراد به کشورهای دیگر نیست. در همین شرایط فعلی مهندسانی هستند که از داخل برای سایر کشورها طراحی می‌کنند و درآمد دلاری دارند و آورده‌های زیادی نیز برای کشور به همراه دارد.

حدود ۶۰۰ هزار مهندس در نظام مهندسی ساختمان کشور فعالیت دارند که ۵ هزار و ۳۰۰ نفر از آنان در استان سمنان هستند.

****استفاده از مهندسی پیشینیان در راستای حفظ منابع طبیعی برای آیندگان

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: استفاده از عناصری مانند بادگیر، قنات و  آب‌انبارها نشان میدهد که دانش مهندسی و فهم عمومی و اجتماعی مردم گذشته بالا بوده است و امید است بتوان،از تجربیات گذشته برای حفظ ظرفیت‌ها و منابع طبیعی برای نسل آینده استفاده کنیم.

حامد مانی‌فر روز در حاشیه‌ی آیین افتتاحیه‌ی دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی مصرف انرژی با تاکید بر هوش مصنوعی در صنعت ساختمان گفت:

دانش مهندسی گذشتگان ما در ایران، به ویژه در مناطق گرم و خشک مانند سمنان، همواره امیدآفرین بوده زیرا آنان تلاش می‌کردند که از منابع محدود، بیشترین استفاده را ببرند.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از تجهیزات نوین و سامانه‌های کنترلی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان افزود: پیش‌نویس ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، با عنوان «مدیریت مصرف انرژی در ساختمان‌ها»، برای نظرخواهی عمومی منتشر شده است که در این پیش‌نویس، نسبت به نسخه‌ی فعلی، تغییرات جدی لحاظ شده است؛ به ویژه در مورد مصرف‌کنندگان بارز ساختمان که تاسیسات مکانیکی و برقی هستند.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: پیش‌بینی شده است که این تجهیزات، به امکانات اندازه‌گیری و ثبت و ارسال اطلاعات به مراکز پایش داده مجهز باشند و ضوابط و معیارهایی برای طراحی تاسیسات وجود دارد که اتلاف انرژی به حداقل برسد.

مانی‌فر بیان کرد: تصویب این ویرایش اکنون در مرحله‌ی نظرخواهی عمومی است و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال ۱۴۰۳ به تصویب برسد و از نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۴ لازم الاجرا شود؛ البته تا پیش از تصویب نهایی، اجرای آن به صورت داوطلبانه امکان‌پذیر است.

وی افزود: اجرای تجهیزاتی که گفته شد، با رویکرد استفاده از هوش مصنوعی در ساختمان است و در این ویرایش، استفاده از روش‌های شبیه‌سازی و اینترنت اشیا پیش‌بینی‌شده است و سامانه‌ی کنترلی نیز با زمینه‌ی هوش مصنوعی کار خواهد کرد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: مساله مهم‌تر، مردمی‌سازی صرفه‌جویی است به این معنی که مردم از مزایای اقتصادی این صرفه‌جویی منتفع شوند و در بهابازار یا بورس انرژی، انرژی مازاد خود را بفروشند و به این موضوع هم در ویرایش جدید مبحث ۱۹ توجه شده است‌.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *