جان بولتون: ترامپ بله‌قربان‌گو می‌خواهد

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا با بیان اینکه «دونالد ترامپ» به دنبال «افراد بله‌قربان‌گو» است، گفت او به کسانی جایگاه می‌دهد که نه به قانون اساسی آمریکا، بلکه به شخصِ وی وفادار باشند.

جان بولتون: ترامپ بله‌قربان‌گو می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین از ایسنا، «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دور نخست ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، در مطلبی در نشریه «نیویورک‌تایمز» به شرح پافشاری ترامپ بر انتخاب «بله‌قربان‌گوها» در دولت جدیدش پرداخت.

در ژانویه ۲۰۲۱، هنگامی که ترامپ از «مایک پنس» معاون خود درخواست کرد که با تایید نتیجه انتخابات و شکست ترامپ مخالفت کند، او از این دستور سر باز زد و به‌سرعت به جمع مطرودان ترامپ پیوست. در این روزها که ترامپ در حال انتخابات افراد مدنظر برای دور جدید ریاست‌جمهوری خود است، بولتون با اشاره به سرنوشت مایک پنس و بررسی افراد انتخاب‌شده توسط ترامپ می‌نویسد: «اندیشه‌ها، توانایی‌ها و شخصیت این افراد متفاوت است، اما متأسفانه آن‌ها همگی یکی ویژگی مشترک دارند و آن هم این است که حاضرند برای اجرای دستورهای ترامپ، قواعد، هنجارها و حتی قوانین را زیر پا بگذارند.»

به گفته بولتون، وسواس ترامپ در انتخاب افراد «وفادار» در دولت جدیدش از نارضایتی وی از انتخاب‌هایش در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ ناشی شده است. در آن زمان، مقاماتی که ترامپ انتخاب کرده بود از دستور کار خود پیروی کرده و در بسیاری از مواقع با نادیده گرفتن دستورهای ترامپ، قدرت او را کاهش دادند. ترامپ این مقامات را افرادی می‌نامد که تنها نام «جمهوری‌خواه» را یدک می‌کشند و در واقع به دنبال سرنگون کردن دولت وی بوده‌اند. این بار اما افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که او قصد دارد مناصب مختلف را به افرادی اعطا کند که حداکثر وفاداری را به او نشان دهند.

بولتون «وفاداری» را در چارچوب پایبندی به قانون اساسی تعریف کرده و با بیان اینکه ترامپ انتظار دارد مقاماتی که مصوب می‌کند به شخصِ وی وفادار باشند، می‌نویسد: «ترامپ درک ناقصی از قانون اساسی دارد و می‌خواهد منصوبانش نوعی وفاداری قرون وسطایی از خود نشان دهند، یعنی وفاداری و فرمانبرداری… که برای قانون اساسی هم ارزشی قائل نیست.»

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا می‌نویسد: «این ویژگی که در ترامپ نهادینه شده، برای جوامع آزاد بسیار مخرب است. این به نفع پادشاهان، رؤسای جمهور و کشورها نیست که با افراد چاپلوس و فرصت‌طلب احاطه شوند. رهبران قدرتمند از اینکه مشاورانی با عقاید قدرتمند داشته باشند، نمی‌ترسند.»

به گفته بولتون، ترامپ از نامزدهای احتمالی برای مناصب مهم در دولت خود پرسیده که نظر خود را درباره ادعای وی مبنی بر وقوع تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و همچنین درباره یورش هواداران ترامپ به کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ اعلام کنند. او می‌گوید: «دست‌بوسی ترامپ برای دستیابی به مناصب عالی‌رتبه دولتی یک مسئله است، اما مشکل اصلی از زمانی آغاز خواهد شد که این افراد – که فاقد سابقه در دولت هستند – کار خود را آغاز کنند.»

او در این مقاله به نقش مشورتی و نظارتی کنگره ایالات متحده به‌عنوان ابزاری برای کنترل دستگاه اجرایی اشاره کرده و یادآور می‌شود که نویسندگان قانون اساسی ایالات متحده با پیش‌بینی چنین روزهایی، قوانینی برای نظارت کنگره بر انتصابات دستگاه اجرایی وضع کرده‌اند.

به گفته بولتون، تنها پس از آغاز به کار این منصوبان است که می‌توان فهمید آن‌ها به قانون اساسی ایالات متحده وفادار هستند یا شخص ترامپ. به‌عنوان مثال، اگر ترامپ بر خلاف قانون اساسی آمریکا، به ارتش دستور استقرار گسترده برای حل‌وفصل ناآرامی داخلی را بدهد، آیا «پیت هگست» که او برای وزارت دفاع انتخاب کرده از دستورش سر باز می‌زند، یا به این تصمیم غیرقانونی تن می‌دهد؟ آیا افسران ارتش از دستورات مافوق‌های خود پیروی می‌کنند یا با پیروی از قانون، موجب بروز هرج و مرج در زنجیره فرماندهی ارتش آمریکا می‌شوند؟

یکی از خطرناک‌ترین دستگاه‌های دولتی که ممکن است از سوی ترامپ مورد سوءاستفاده واقع شود، وزارت دادگستری است، جایی که می‌تواند مخالفان و منتقدان ترامپ را تحت پیگرد قرار دهد. با این حال، بولتون بر این باور است که دیوان عالی ایالات متحده تحمل اینگونه رفتارهای فراقانونی را نداشته و با ترامپ مقابله خواهد کرد.

بولتون همچنین با اشاره به سابقه ترامپ در شوریدن علیه منصوبانی که بر خلاف خواسته وی عمل کرده‌اند، یادآور شد و ترامپ در جایگاه رئیس‌جمهور آمریکا از مصونیت قضایی برخوردار است، اما این در مورد دیگران صدق نمی‌کند. او همچنین به مقاماتی که ترامپ قصد انتخاب آن‌ها را دارد یادآور شد که ترامپ معمولاً از پاسخگویی برای اقداماتش فرار کرده و بهای اشتباهاتش را نمی‌پردازد، اما متحدان وی – از جمله افرادی مانند «مایکل کوهن» و «رودی جولیانی» – سرنوشت متفاوتی دارند.

۳۱۰۳۱۰

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *