اثر مستندساز چهارمحال و بختیاری در بخش مسابقه ملی جشنواره «سینماحقیقت» به روی پرده رفت

مستند نیمه بلند «آهستگی» به کارگردانی فرزاد زمانی شورابی هنرمند چهارمحال و بختیاری با راهیابی به بخش مسابقه ملی هجدهمین جشنواره بین‌المللی مستند ایران «سینماحقیقت»، در این جشنواره به نمایش درآمد.

اثر مستندساز چهارمحال و بختیاری در بخش مسابقه ملی جشنواره «سینماحقیقت» به روی پرده رفت

به گزارش کاویان گلد استان چهارمحال وبختیاری به نقل از روابط عمومی فرهنگ وارشاد اسلامی استان ؛در هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، ۲۱ مستند نیمه بلند در بخش مسابقه ملی با یکدیگر رقابت می‌کنند که ساخته فرزاد زمانی شورابی هنرمند هم‌استانی با نام «آهستگی» یکی از این آثار است.

زمانی شورابی که پس از ساخت مستندهای مختلف، برای نخستین‌بار حضور در جشنواره سینما حقیقت را تجربه می‌کند در مستند پرتره آهستگی به روایت بخشی از زندگی افشین والی‌نژاد، عکاس، خبرنگار و مستندساز شناخته‌شده ایرانی پرداخته است.

این هنرمند مستندساز درباره مستند آهستگی گفت: این مستند به دنبال ارائه تصویر دیگری از جهان افشین است، افشین والی‌نژادی که همه او را با عکس‌ها و گزارش‌های زنده و مستقیم‌اش از سونامی ۲۰۱۱ ژاپن و فاجعه نیروگاه اتمی فوکوشیما و از فعالیت‌هایش در معتبرترین رسانه‌های جهان می‌شناسند اما مستند آهستگی از قابی متفاوت به زندگی او می‌نگرد.

فرزاد زمانی افزود: والی‌نژاد سال‌هاست که به پارکینسون مبتلا شده است و در جریانی آهسته به زندگی خود در ایران ادامه می‌دهد، او در این شرایط جسمانی به دنبال یک هدف بزرگ و انتخابی سخت در زندگی‌اش است و این هدف، نقطه عطف مستند آهستگی محسوب می‌شود.

ویبا بیان اینکه افشین والی‌نژاد در دوران حضورش در ژاپن، قله فوجی را در فتح کرده و در مستند آهستگی نیز لحظاتی از صعود او به این قله دیده می‌شود، تصریح کرد: او حالا به سختی صحبت می‌کند و برای برقراری ارتباط نامه می‌نویسد و این بار از لابه لای نامه‌های او و دخترش می‌توان فهمید که افشین در آرزوی صعود به دماوند است، آرزوی که برآورده شدن آن برای افشین سخت و حتی تصمیمی ترسناک خواهد بود.

این هنرمند فیلم‌ساز یادآور شد: مستند آهستگی می‌کوشد تا در بازنمایی بخشی از زندگی والی‌نژاد، شخصیت و عوالم او را به کمک روایتگری دخترش متین‌دخت به تصویر بکشد و لحظاتی از امیدها، انگیزه‌ها و پشتکارهای او را در زمانه‌ای که بیماری احاطه‌اش کرده است، پیش چشم تماشاگران قرار دهد.

زمانی ادامه داد: مستند آهستگی ۵۰ دقیقه است اما برای ساخت آن بیش از ۲ سال و نیم وقت گذاشته شد چراکه شرایط جسمانی افشین نیاز به صبر و حوصله داشت تا بتوان مستند را به پایان برد.

 گفتنی است، فرزاد زمانی شورابی پیش از این ساخت فیلم‌ها و مستندهای مختلفی همچون «کاریزگر»، «به آن قاب سوگند»، «نشانه» و «چراغ مدرسه روشن است» را در کارنامه هنری خود دارد.

هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» نیز که از ۱۸ آذر به دبیری محمد حمیدی مقدم در پردیس چارسو تهران آغاز شده است تا ۲۵ آذر ادامه دارد.

در دوره‌های پیشین این جشنواره، آرمان قلی‌پور و جعفر نجفی از فیلم‌سازان چهارمحال و بختیاری توانسته‌اند صاحب عناوین بهترین مستند کوتاه مسابقه بین‌الملل و بهترین فیلم بلند شوند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *