رئیس پلیس آگاهی کشور گفت: ما موضوع طلایاب را تخصصی و علمی مرور کردیم و باید گفت امروز با توجه به تحقیقاتی که انجام دادهایم وجود طلایاب در سرقتها را رد میکنیم.
به گزارش خبرآنلاین؛جنجالیترین پروندههای پلیس آگاهی از قتل گرفته تا سرقت، ماجرای ارسال ۱۱۰۰۰ پیامک پلیس به سارقان و همچنین نتایج تحقیقات علمی در خصوص عدم بکارگیری طلایاب در سرقتها از جمله مهمترین مواردی بود که رئیس پلیس آگاهی کشور، سردار محمد قنبری، درباره آنها سخن گفت.
«۱۱ هزار پیامک به سارقان ارسال کردیم و به آنها گفتیم که میدانیم کجایید و چه میکنید؛ همین کافی بود تا بدانند پلیس آگاهی حواسش به آنها هست».
به گزارش فارس، آگاهی از آخرین آمار وقوع سرقت و عملکرد و تمهیدات پلیس آگاهی در پیشگیری از وقوع جرم ما را بر آن داشت تا با سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی کشور به گفتگو بنشینیم؛ بخوانید:
موبایل قاپی زیاد نشده!
سردار؛ مردم میگویند موبایل قاپی زیاد شده است؛ آمار چه میگوید و شما چه نظری دارید؟
در واقع باید بگویم که موبایل قاپی طبق آمار پلیس ۲۷ تا ۲۸ درصد کاهشیافته و در مقابل آمار کشفیات افزایشیافته است، اما متأسفانه این حس به مردم منتقل نشده؛ چرا که تبلیغات اتفاق و وقوع حوادث بیشتر از تبلیغات بهنتیجهرسیدن موضوع بوده است.
همانطور که میدانید موبایل یک طعمه کاملاً آشکار است. قبلاً ما بحث کیفقاپی را داشتیم و سوژهها برایناساس انتخاب میشدند، اما الان تغییر ماهیت داده و موبایل قاپی مطرح شده چرا که موبایل هم در معرض دید است، هم قیمت بالایی دارد و هم برای سارق طمع انگیز است.
سرقت از سلبریتیها فقط ۱ درصد است
برخی شهروندان میگویند با انتشار فیلمهای صحنه سرقت در فضای مجازی و رسانهای شدن سرقتها پلیس اقدام بیشتری برای پیگیری پرونده کرده و حتما عوامل دستگیر میشوند یا اینکه وقتی برای یک سلبریتی سرقتی رخ میدهد حتما سارقش دستگیر میشود نظر شما چیست؟
ماموران پلیس آگاهی حدود ۵۰ درصد سرقتها را کشف میکنند. حدود یک درصد سرقتها و یا حتی کمتر متعلق به سلبریتیها و افراد معروف است؛ دقت کنید که با این آمار یعنی حدود ۴۹ درصد پرونده سرقت افراد معمولی و شهروندان کشف میشود؛ پس خودتان این را حساب کنید که مگر برای آن ۴۹ درصد تبلیغ و فیلم و اینها بوده که پلیس آنها را کشف کرده است.
باید بگویم حتی در مورد پروندههای سلبریتیها و سایر شهروندان هم مواردی داشتیم که به نتیجهای نرسیدهایم حتی با تلاشهایی که شده است.
مامور پلیس آگاهی پروندهای را که به او محول شده پیگیری میکند، خیلی از باندهای سرقت که دستگیر میشوند اقرار میکنند و ما باید بر اساس فرآیند، مراحل پیجویی و بازسازی محل سرقت را با حضور مالباخته و سارق جلو برده و تایید آنها را بگیریم؛ در حال حاضر روی بحث کشف، فیلترهای پیچیده و سختی وجود دارد و چندین شرط باید برقرار باشد از جمله اینکه در بازسازی صحنه هم سارق باشد هم مالباخته و موارد تایید شود و به امضای همه برسد چرا که خیلی مواقع سارق را گرفتهایم، اما اموال کشف نشده است.
مأموریت اصلی ماموران پلیس آگاهی چیست؟
باید بگوییم که ما همیشه دنبال سارقیم؛ امکانات ما اگرچه محدود است، اما یکی از سیاستهای اساسی پلیس آگاهی در دو سال اخیر این بوده است که پروندهای بدون پیگیری باقی نماند و نخواهد ماند چرا که اعتقاد من این است که آثار روانی که به فرد مالباخته وارد شده است بیشتر از مال از دست رفته است مگر اینکه سارق دستگیر شود و یک آلامی بر ناراحتی مالباخته باشد.
در مجموع باید بگویم در سرقتها ما اقدامات وسیع و دامنهداری را انجام میدهیم ابتدا فرآیند وقوع سرقت را شناسایی و علتها را پیدا کردیم و به حوزهها ورود کردیم؛ در همین راستا بحث کنترل سارقان را به طور جدی تحت توجه قرار دادیم تا جلوی فرصتهای ارتکاب سرقت را بگیریم.