دکتر معین گفت: به دلیل پاسخگو نبودن در برابر وظایف الهی، مسئولیتهای قانونی و مظلومیت و بیپناهی فرزندان ملت و خانوادههای نگران آنها و آثار و پیامدهای ناگوار این قانونشکنیهای خشونتگرایانه و آشوبطلبانه استعفای خود را از مسئولیت وزارت فرهنگ و آموزش عالی تقدیم میدارم.
فهیمه نظری: روز سهشنبه ۱۵ تیر ۷۸، در آستانهی بررسی کلیات طرح «اصلاح قانون مطبوعات» در مجلس پنجم شورای اسلامی (که از سوی نمایندگان محافظهکار در دستور کار قرار گرفته، و به خاطر اعمال محدودیتهای بیشتر در حوزهی مطبوعات، واکنش اهالی مطبوعات را برانگیخته بود) روزنامهی «سلام» در این باره خبری ویژه با این تیتر منتشر کرد: «سعید اسلامی پیشنهاد اصلاح قانون مطبوعات را داده است» محتوای این خبر شامل متن نامهی مهم سعید امامی به وزیر اطلاعات، و افشای نقش وی در طرح اصلاح قانون مطبوعات بود. بخشی از این خبر افشا میکرد که: «بنا به اطلاعات موثقی که دریافت شده، سعید اسلامی طی نامهای در تاریخ ۱۶ر۷ر۷۷… که خطاب به مقام محترم وزارت و تحت عنوان فضاسازی فرهنگی و کنترل آن – ساماندهی فرهنگی، ایجاد نظام فرهنگی کشور نوشته پیشنهاد محدودیتهای فرهنگی و مطبوعاتی را داده است.» (سلام، ۱۵ تیر ۷۸)
فردای آن روز (۱۶ تیر ۷۸) مجلس با رای موافق ۱۲۵ نفر از نمایندگان کلیات آن طرح کذایی را به تصویب رساند و به دنبال آن ساعاتی بعد با حکم دادگاه ویژهی روحانیت روزنامهی سلام به دلیل درج نامهی سعید امامی تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام شد.
در اعتراض به این روند (تصویب طرح قانون اصلاح مطبوعات و توقیف روزنامهی سلام)، دانشجویان ساکن در خوابگاه کوی دانشگاه تهران در ساعت ۱۰ شب پنجشنبه ۱۷ تیر اقدام به تحصن آرام کردند. این تحصن بهزودی با مداخلهی نیروههای امنیتی و ورود آنان به محوطهی خوابگاه در نیمهشب به درگیری و زد و خورد کشیده شد. سرکوب و ضرب و شتم دانشجویان توسط گروههای فشار و نیروهای امنیتی در آن نیمهشب خوفناک چنان شدید بود که ماجرای آن تا هنوز در حافظهی تاریخی ایرانیان به تلخی جا خوش کرده است.