گزارشهای سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ نشانگر آن است که ۴۶ درصد علت مرگ در ایران بیماریهای قلبی بوده و این ۴۶ درصد بعد از ۷ سال و به خصوص بعد ازبروز پاندمی کرونا قطعا افزایش یافته است. همین دلیل مهم و نگران کننده آگاهسازی جامعه از عواملی که باعث بروز بیماریهای قلبی میشود را ضروری کرده است.
به گزارش خبرآنلاین،بر اساس گزارش «مرکز آمار بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی انجمن قلب آمریکا» فقط در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۹ میلیون انسان بر اثر بیماریهای قلبی عروقی در سراسر دنیا ، جان خود را از دست دادهاند که حدود ۱۸.۷ درصد نسبت به سال ۲۰۱۰ افزایش داشته است.
سلامت نیوز در خبری نوشت: هر ساله تعداد قابل توجهی از افراد در اثر سکته قلبی از دست میروند که این مساله اهمیت شناسایی و درمان به موقع این بیماری را نشان میدهد. سابقه خانوادگی میتواند آسیب پذیری فرد در برابر سکتههای قلبی و مغزی را افزایش دهد، اما تغییرات اساسی در سبک زندگی و رژیم غذایی میتواند به طور قابل توجهی این خطر را کاهش دهد. یک رژیم غذایی متعادل و مغذی می تواند نقشی اساسی در پیشگیری از بیماریهای مرتبط با قلب داشته باشد. در این مطلب به ۵ ماده غذایی اشاره کردهایم که میتوانند در پیشگیری از بیماریهای قلبی و انواع سکته موثر باشند.
سبزیجات برگدار
سبزیجات برگدار مانند اسفناج، شنبلیله و کلم پیچ سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند. این سبزیجات سرشار از فولات، سیستم عصبی و سلامت قلب را تقویت می کنند و خطر سکته را کاهش میدهند. وجود ویتامین B بیشتر عاملی مهم در پیشگیری از سکته است. محتوای پتاسیم نیز به تنظیم فشار خون کمک میکند. این آخری یک عامل مهم در پشیگیری از انواع سکتهها است.