۵ دارویی که با قهوه و چای تداخل دارند

قهوه و چای دو نوشیدنی محبوب در میان میلیون‌ها و شاید میلیاردها نفر در سراسر دنیا هستند. اما این محبوبیت کم نظیر همه چیز نیست. قهوه و چای می‌توانند با برخی داروها تداخل داشته باشند و بر جذب آن‌ها در جریان خون تاثیر بگذارند.

۵ دارویی که با قهوه و چای تداخل دارند

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از افراد روز خود را با یک فنجان قهوه یا چای شروع می‌کنند که به دلیل داشتن کافئین به عنوان یک ملین عمل می‌کنند.

همشهری آنلاین نوشت: مطالعات نشان می‌دهد که قهوه می‌تواند معده را تحریک کند و زمان عبور غذا از سیستم گوارش را تغییر دهد. نوشیدن قهوه یا چای در حین مصرف دارو ممکن است بر اثربخشی آن تاثیر بگذارد، زیرا کافئین که ماده مشترک در هر دوی این نوشیدنی‌هاست می‌تواند به طور قابل توجهی بر جذب، توزیع، متابولیسم و دفع دارو تاثیر بگذارد.

چای نیز که به طور معمول حاوی پنج آلکالوئید، از جمله کافئین، نیکوتین، تئوبرومین است که ممکن است با داروها تداخل داشته باشد و اثربخشی آن‌ها را کاهش دهد یا حتی از جذب آن در جریان خون جلوگیری کند. به دلیل این تداخلات، برخی داروها نباید با قهوه یا چای مصرف شوند.

آنتی بیوتیک‌ها

به عنوان مثال، آنتی بیوتیک ها که سیستم سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کنند برای درمان و پیشگیری از عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شوند. از آنجایی که قهوه نیز یک محرک است، مصرف این دو با هم می‌تواند باعث بی‌قراری و بی‌خوابی شود. این می‌تواند منجر به مشکلات در زمینه خواب شود.

داروهای آلرژی

از مصرف داروهای مختص درمان و کاهش آلرژی مانند فکسوفنادین نیز باید با قهوه خودداری کرد. این ترکیب می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را بیش از حد تحریک کند و علائم بی قراری را افزایش دهد.

داروهای کم کاری تیروئید

داروهای کم‌کاری تیروئید که برای درمان شرایطی استفاده می‌شوند که در آن غده تیروئید هورمون کافی تولید نمی‌کند، این داروها در صورت مصرف با قهوه می‌توانند به میزان قابل‌توجهی اثربخشی خود را کاهش دهند. به گفته پزشکان، جذب داروهای تیروئید با نوشیدن قهوه به بیش از نصف کاهش می‌یابد.

داروهای دیابت

داروهای دیابت نیز تحت تاثیر قهوه قرار می‌گیرند. وقتی قهوه با شکر یا شیر مخلوط شود، می‌تواند باعث افزایش فوری سطح قند خون شود و بر اثربخشی داروهای دیابت تاثیر بگذارد. علاوه بر این، کافئین که در چای نیز موجود است خود می‌تواند علائم را برای افراد مبتلا به دیابت بدتر کند.

داروهای آلزایمر

داروهای آلزایمر به شدت تحت تاثیر مصرف قهوه قرار دارند. بیماری آلزایمر که بیشتر افراد بالای ۶۵ سال را مبتلا می‌کند، یک اختلال مغزی است که منجر به از دست دادن عملکرد شناختی می‌شود. میلیون‌ها نفر برای درمان و کاهش عوارض بیماری آلزایمر دارو مصرف می‌کنند. با این حال، پزشکان هشدار می‌دهند که داروهایی مانند دونپزیل، ریواستیگمین و گالانتامین به شدت تحت تاثیر کافئین که هم در قهوه و هم در چای موجود است قرار می‌گیرند.

کافئین سد خونی مغزی را سفت می‌کند و اثر دارو را کاهش می‌دهد. داروهای آلزایمر از انتقال‌دهنده عصبی استیل کولین محافظت می‌کنند و نوشیدن مقادیر زیاد قهوه و چای این اثر محافظتی را مختل می‌کند.

به طور خلاصه، در حالی که قهوه و چای برای بسیاری از مردم یک روتین صبحگاهی محبوب است، در مصرف این دو نوشیدنی همراه با برخی از داروها احتیاط لازم است. از آنتی‌بیوتیک‌ها گرفته تا داروهای تیروئید، داروهای آسم و دیابت، و درمان‌های آلزایمر، کافئین می‌تواند بر نحوه عملکرد این داروها تاثیر بگذارد و در نظر گرفتن زمان و ترکیب مصرف قهوه و مصرف دارو بسیار مهم است.

چطور داروها را درست مصرف کنیم؟

داروهای خوراکی: قرص‌ها و کپسول‌ها را با یک لیوان پر از آب قورت دهید. در صورتی که نتوانستید به راحتی آن را قورت دهید، از خرد کردن یا جویدن قرص خودداری کنید. مگر اینکه پزشک تجویز دیگری در این مورد کرده باشد.

داروهای مایع: برای تضمین دوز دقیق، به جای یک قاشق معمولی خانگی، از قاشق یا سرنگ یا یک ابزار اندازه گیری تخصصی استفاده کنید.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *