به گزارش کاویان گلد، عصر روز سه‌شنبه یکم اردیبهشت ۱۳۴۹ مراسمی به مناسبت یکصدمین سالروز تولد ولادیمیر ایلیچ لنین نخستین رهبر شوروی سوسیالیستی در در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم رجال برجسته سیاسی و فرهنگی ایران از جمله اسدالله علم وزیر دربار، جشمید آموزگار وزیر دارایی، مجید رهنما وزیر علوم و آموزش عالی، عالیخانی رئیس دانشگاه تهران، سفیر وقت شوروی در ایران و... حضور داشتند. روزنامه اطلاعات همان روز مراسم را به شرح زیر گزارش داد:

مردم ما همواره خاطره خوبی از دوستی لنین نسبت به ایران دارند

در آغاز این مراسم آقای مجید رهنما وزیر علوم و آموزش عالی طی سخنان مشروحی اظهار داشت:

سال گذشته بود که در همین تالار صدمین سال ولادت گاندی را جشن گرفتیم و نکات برجسته شخصیت تاریخی او را یادآور شدیم. این سنت بسیار خوبی است که اکنون از طرف یونسکو برقرار شده است و در بزرگداشت چهره‌هایی که به نحوی از انحا در پایه‌گذاری یا تحول تمدن جهان سهم موثر داشته‌اند قدم برمی‌دارد و همه ملت‌ها را به شرکت در مراسم تجلیل آن‌ها دعوت می‌کند. تردید نیست که گاندی و لنین هردو از کسانی بودند که در جهت دادن به گرایش‌های بزرگ فکری زمان معاصر هریک به سهم خود البته با سبک‌هایی مطلقا متفاوت نقشی موثر و مهم ایفا کرده‌اند، از این رو در دو سال پیش که موضوع تجلیل شخصیت این دو نفر به لحاظ سهمی که در پیدایش ارزش‌های فرهنگی زمان ما داشته‌اند به کنفرانسی عمومی یونسکو پیشنهاد شد نمایندگی ایران به هردو پیشنهاد رای موافق داد و در اجرای یکی از آن دو قطعنامه است که اینک دور هم گرد آمده‌ایم تا صدمین سال ولادت ولادیمیر ایلیچ اولیانوف ملقب به لنین را در این‌جا برگزار کنیم."/>

گزارشی از جشن تولد صدمین سالگی لنین در تهران

علی‌اصغر حکمت: لنین نسبت به ایران احساسات دوستانه داشت و دلیل آن لغو قراردادهای تحمیلی روسیه تزاری با ایران بود… لنین به توسعه تکنولوژی علاقه خاصی داشت…

گزارشی از جشن تولد صدمین سالگی لنین در تهران

به گزارش کاویان گلد، عصر روز سه‌شنبه یکم اردیبهشت ۱۳۴۹ مراسمی به مناسبت یکصدمین سالروز تولد ولادیمیر ایلیچ لنین نخستین رهبر شوروی سوسیالیستی در در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم رجال برجسته سیاسی و فرهنگی ایران از جمله اسدالله علم وزیر دربار، جشمید آموزگار وزیر دارایی، مجید رهنما وزیر علوم و آموزش عالی، عالیخانی رئیس دانشگاه تهران، سفیر وقت شوروی در ایران و… حضور داشتند. روزنامه اطلاعات همان روز مراسم را به شرح زیر گزارش داد:

مردم ما همواره خاطره خوبی از دوستی لنین نسبت به ایران دارند

در آغاز این مراسم آقای مجید رهنما وزیر علوم و آموزش عالی طی سخنان مشروحی اظهار داشت:

سال گذشته بود که در همین تالار صدمین سال ولادت گاندی را جشن گرفتیم و نکات برجسته شخصیت تاریخی او را یادآور شدیم. این سنت بسیار خوبی است که اکنون از طرف یونسکو برقرار شده است و در بزرگداشت چهره‌هایی که به نحوی از انحا در پایه‌گذاری یا تحول تمدن جهان سهم موثر داشته‌اند قدم برمی‌دارد و همه ملت‌ها را به شرکت در مراسم تجلیل آن‌ها دعوت می‌کند. تردید نیست که گاندی و لنین هردو از کسانی بودند که در جهت دادن به گرایش‌های بزرگ فکری زمان معاصر هریک به سهم خود البته با سبک‌هایی مطلقا متفاوت نقشی موثر و مهم ایفا کرده‌اند، از این رو در دو سال پیش که موضوع تجلیل شخصیت این دو نفر به لحاظ سهمی که در پیدایش ارزش‌های فرهنگی زمان ما داشته‌اند به کنفرانسی عمومی یونسکو پیشنهاد شد نمایندگی ایران به هردو پیشنهاد رای موافق داد و در اجرای یکی از آن دو قطعنامه است که اینک دور هم گرد آمده‌ایم تا صدمین سال ولادت ولادیمیر ایلیچ اولیانوف ملقب به لنین را در این‌جا برگزار کنیم.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *