غزال زیاری: محققان دانشگاه واترلو در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که افزایش دما به دلیل تغییرات آب و هوایی منجر به کاهش تولید و عرضه توت‌فرنگی و افزایش قیمت آن خواهد شد.

آن‌ها با بهره‌گیری از روش جدید تجزیه‌وتحلیلی به این نتیجه رسیدند که افزایش ۱.۵ درجه سانتی‌گرادی دما، می‌تواند بازده تولید توت‌فرنگی را تا ۴۰ درصد کاهش دهد. این در حالی است که توت‌فرنگی یکی از پرسودترین محصولات اقتصاد کالیفرنیا و آمریکاست و ارزش بازار توت‌فرنگی در سال ۲۰۲۲ در آمریکا به‌تنهایی بیش از ۳ میلیارد دلار برآورد شد.

دکتر پورنیما اونیکریشنان، عضو فوق دکترا در دپارتمان مهندسی طراحی سیستم دانشگاه واترلو دراین‌باره گفت: «این تحقیق نشان می‌دهد که چگونه تغییرات آب و هوایی می‌تواند مستقیماً بر محصولات غذاهایی تأثیرگذار باشد. این اهمیت شیوه‌های کشاورزی پایدار برای حفظ یک منبع غذایی پایدار برای همه را نشان می‌دهد.»

کشاورزی پایدار برای مبارزه با استرس گرمایی

با بهره‌گیری از شیوه‌های کشاورزی می‌توان با استرس گرمایی ناشی از گرمایش هوا مقابله کرد. برخی از این شیوه‌ها عبارت‌اند از: بهینه‌سازی آبیاری برای اطمینان از تأمین آب کافی در طول‌موج‌های گرما، استفاده از آبیاری قطره‌ای و برنامه‌ریزی برای جلوگیری از دوره‌های اوج هوای گرم و همچنین استفاده از گیاهان سایه‌انداز و نصب سازه‌های سایه‌بان برای کاهش تنش گرمایی.

به دلیل محبوبیت زیاد و ماندگاری کوتاه توت‌فرنگی، محققان این تیم تحقیقاتی برای بررسی‌های خود به سراغ این محصول رفتند و در بررسی‌های خود به این جمع‌بندی رسیدند که این نتایج پیامدهای بالقوه‌ای را برای در دسترس بودن همه محصولات وارداتی از آمریکا نشان می‌دهد."/>

گرمایش زمین و کمیاب شدن توت‌فرنگی!

نتایج یکی از مطالعات اخیر حکایت از آن دارد که افزایش دما و گرمایش زمین ‌بر تولید برخی محصولات کشاورزی تأثیر زیادی خواهد داشت.

گرمایش زمین و کمیاب شدن توت‌فرنگی!

غزال زیاری: محققان دانشگاه واترلو در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که افزایش دما به دلیل تغییرات آب و هوایی منجر به کاهش تولید و عرضه توت‌فرنگی و افزایش قیمت آن خواهد شد.

آن‌ها با بهره‌گیری از روش جدید تجزیه‌وتحلیلی به این نتیجه رسیدند که افزایش ۱.۵ درجه سانتی‌گرادی دما، می‌تواند بازده تولید توت‌فرنگی را تا ۴۰ درصد کاهش دهد. این در حالی است که توت‌فرنگی یکی از پرسودترین محصولات اقتصاد کالیفرنیا و آمریکاست و ارزش بازار توت‌فرنگی در سال ۲۰۲۲ در آمریکا به‌تنهایی بیش از ۳ میلیارد دلار برآورد شد.

دکتر پورنیما اونیکریشنان، عضو فوق دکترا در دپارتمان مهندسی طراحی سیستم دانشگاه واترلو دراین‌باره گفت: «این تحقیق نشان می‌دهد که چگونه تغییرات آب و هوایی می‌تواند مستقیماً بر محصولات غذاهایی تأثیرگذار باشد. این اهمیت شیوه‌های کشاورزی پایدار برای حفظ یک منبع غذایی پایدار برای همه را نشان می‌دهد.»

کشاورزی پایدار برای مبارزه با استرس گرمایی

با بهره‌گیری از شیوه‌های کشاورزی می‌توان با استرس گرمایی ناشی از گرمایش هوا مقابله کرد. برخی از این شیوه‌ها عبارت‌اند از: بهینه‌سازی آبیاری برای اطمینان از تأمین آب کافی در طول‌موج‌های گرما، استفاده از آبیاری قطره‌ای و برنامه‌ریزی برای جلوگیری از دوره‌های اوج هوای گرم و همچنین استفاده از گیاهان سایه‌انداز و نصب سازه‌های سایه‌بان برای کاهش تنش گرمایی.

به دلیل محبوبیت زیاد و ماندگاری کوتاه توت‌فرنگی، محققان این تیم تحقیقاتی برای بررسی‌های خود به سراغ این محصول رفتند و در بررسی‌های خود به این جمع‌بندی رسیدند که این نتایج پیامدهای بالقوه‌ای را برای در دسترس بودن همه محصولات وارداتی از آمریکا نشان می‌دهد.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *