گام اول دینداری حیا است/ راه تربیت بچه‌های باحیا چیست؟

حجت‌الاسلام بهشتی بر لزوم آموزش حیا در کودکان تأکید کرد و گفت: نکته قابل توجه آنکه حیا را باید از خانه آموزش دهیم؛ بدون حیا دینداری معنایی ندارد.

گام اول دینداری حیا است/ راه تربیت بچه‌های باحیا چیست؟

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجت الاسلام و المسلمین «سیدجواد بهشتی»، مشاور رئیس ستاد اقامه نماز کشور درباره ضرورت وجود حیا در سبک زندگی فردی و اجتماعی ما، اظهار کرد: حیاء ودیعه ای است الهی که در نهاد همه انسان وجود دارد؛ در واقع انسان وقتی می خواهد مرتکب کار زشت و ناپسندی شود از آنجام آن خودداری می کند. در واقع حیا خصلت پسندیده‌ای است که تمام ابعاد زندگی انسان؛ اعم از کلام و گفتار، شنیدار، پندار، کردار، اعمال و رفتار و حتی ایماء و اشاره را در برگرفته است. فقط هم مربوط به مسلمانان نیست، خداوند حیا را در وجود همه انسان ها قرار داده و دین هم پشتیبان فطرت هاست، انسان وقتی می خواهد حرف زشتی به زبان بیاورد یا لباس نامناسبی بپوشد، خودش خجالت می کشد و می گوید: از شان و کرامت من به عنوان یک انسان به دور است.

بنابر روایت شبستان، وی تصریح کرد: امام صادق (ع) می فرمایند: «لا ایمان لمن لا حیاء له؛ هر کس حیا ندارد ایمان ندارد» در واقع دین تثبیت کننده و تحکیم کننده فطرت انسانی است. پیامبر اکرم (ص) وقتی به رسالت مبعوث شدند فرمودند: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلَاقِ». به راستی که من آمده ام تا انسان ها را به بزرگی های اخلاق برسانم. پرسیدند یا رسوال الله این بزرگی های اخلاق چیست؟ حضرت در پاسخ ۱۰ الی ۱۵ کلمه فرمودند: از جمله راستگویی، وفاداری، امانتداری، خیررسانی و مهمان نوازی در آخر فرمودند: ریشه همه این بزرگی ها حیاست.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *