کلاس های مجازی مقدمه ای بر تاریخ فقه اسلامی

بر اساس اطلاعیه باشگاه اندیشه این جلسات پنجشنبه‌ها ۱۸ بهمن تا ۹ اسفند ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶ تا ۱۸  تا ۴ جلسه و فقط از طریق آنلاین در گوگل‌میت برگزار می شود. به مشارکت کنندگان گواهی باشگاه اندیشه ارائه می شود.

کلاس های مجازی مقدمه ای بر تاریخ فقه اسلامی

گروه اندیشه: مدرسه مطالعات دین باشگاه اندیشه در 4 جلسه کلاس های «مقدمه ای بر تاریخ فقه اسلامی » را برگزار می‌کند.   به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در این جلسه متن خوانی کتاب   Contingency in a Sacred Law: Legal and Ethical Norms in the Muslim Fiqh اثر پروفسور بابر یوهانسن (استاد بازنشسته مطالعات اسلامی در دانشگاه هاروارد) با ارائه و تدریس دکتر مجید منتظرمهدی دکتری مطالعات اسلامی از دانشگاه اکستر، پژوهشگر مؤسسهٔ مطالعات اسماعیلی انجام می شود.  بر اساس اطلاعیه باشگاه اندیشه این جلسات پنجشنبه‌ها ۱۸ بهمن تا ۹ اسفند ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶ تا ۱۸  تا ۴ جلسه و فقط از طریق آنلاین در گوگل‌میت برگزار می شود. به مشارکت کنندگان گواهی باشگاه اندیشه ارائه می شود. هزینهٔ ثبت نام دوره ۴۰۰.۰۰۰ تومان بوده و علاقمندان برای ثبت‌نام به حساب کاربری زیر پیام بدهند:

bashgahandisheschools@ دربارهٔ معرفی دوره، مجید منتظرمهدی نوشته است: «یکی از سؤالات سختی که متخصص یک رشته با آن مواجه می‌شود این است که کسی که چیزی در مورد آن موضوع خاص نمی‌داند از کجا شروع کند. این سؤال ممکن است برای بررسی انتقادی و تاریخی فقه اسلامی خیلی هم سخت به نظر نرسد. حتی خیلی از اوقات تحصیل‌کردگان حوزه یا دانشگاه پیشنهادهای هم دارند، ولی چیزی که همواره خواننده جدید را به سرگیجه می‌اندازد این است که «درخت‌ها نمی‌گذارند که جنگل را ببیند». جزییات زیاد همراه با اصطلاحات بسیار معمولاً خواننده‌ی تازه‌کار را به وحشت و در عین حال حیرتی آمیخته با احترام می‌اندازد. هدف این دوره، مرور و با هم خواندنِ یکی از شسته‌رفته‌ترین متن‌هایی است که تا به حال در مورد تاریخ فقه و نسبت آن به جامعه و دین نوشته شده است. متن‌های طولانی‌تر و فنی‌تری وجود دارند که جزییات بیشتری را پوشش می‌دهند، ولی هنر متن یوهانسن، محدود نگه داشتن محدوده‌ی کار و در عین حال، ارائه‌ی دیدگاهی نو در بررسی فقه است. مقدمه مفصل یوهانسن بر کتابش «تصادف در حقوق مقدس: هنجارهای حقوقی و اخلاقی در فقه مسلمانان» معرفی مختصر و مفید از آن چیزی است که به نام فقه در میان مسلمانان شناخته می‌شود. در بخش اول مؤلف به روند تمایز یافتن کلام و فقه می‌پردازد. از دل همین بخش، تاریخچه‌ای ار آراء فقهای متقدم و نسبت آن‌ها با آرای کلامی متکلمین را در موضوعات مشابه بررسی می‌کند. سپس به تاریخ مطالعات فقه اسلامی در اروپا می‌پردازد و از این رهگذر به موضوع نسبت فقه و حقوق و مباحث مطرح در جامعه‌شناسی حقوق می‌پردازد. این مقدمه با بحث در مورد نسبت فقه، اخلاق و حقوق پایان می‌پذیرد.»

216216

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *