کشت برنج در گیلان امروز با حضور استاندار با نشاء مکانیزه آغاز شد و طی یک دوره یک ماهه ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان به زیر کشت این محصول میرود.
به گزارش خبرنگارخبرآنلاین گیلان ، استاندار گیلان در آئین نشاء مکانیزه برنج در مزرعه سیدعلی موسوی، کشاورز پیشرو برنج در روستای اشکیک شهرستان خمام با اشاره به ظرفیتهای گیلان در بخش کشاورزی و تولید محصولاتی چون برنج، زیتون، کیوی، بادام زمینی و غیره اظهار کرد: رونق بخش کشاورزی در این خطه موجب آبادانی سایر بخشها اعم از گردشگری و صنعت میشود. هادی حق شناس با بیان اینکه خداوند نعمت را در گیلان کامل کرده و این استان از سه عنصر اساسی آب، خاک و هوا برخوردار است، اظهار کرد: پارسال بیش از هزار و ۵۰ میلیمتر در گیلان بارندگی داشتیم در حالیکه میانگین بارشها در کشور ۱۳۳ میلیمتر بودهاست.
وی بیان کرد: از ۳۱ استان کشور ۳۰ استان با پدیده فرونشست زمین مواجه است اما گیلان این مشکل را ندارد تمام این موارد از ظرفیتهای استان در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی است که باید به خوبی از آنها استفاده شود.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر اینکه کشاورزی باید در استان سودآور باشد، اظهار کرد: میانگین برداشت محصول برنج در هر هکتار چهارتن است اما در کشورهای تولیدکننده برنج از جمله چین، فیلیپین و ویتنام ۲ برابر است؛ از اینرو برای افزایش تولید در واحد سطح باید اقدامات بهزراعی و بهنژادی در گیلان مورد توجه قرارگیرد.
وی با بیان اینکه مکانیزه کردن شالیکوبیها برای افزایش تولید اهمیت بسزایی دارد، افزود: با افزایش راندمان تولید برنج در هر هکتار به واردات برنج نیاز نیست ضمن اینکه هزینههای تولید نیز کاهش مییابد و برنجکاری سوادآور میشود. استاندار گیلان اظهار کرد: برای افزایش تولید در واحد سطح و انجام اقدامات بهزراعی و بهنژادی مرکز تحقیقات برنج کشور و جهاد کشاورزی و برای مکانیزه کردن شالیکوبیها هم اداره کل صمت باید اقدامات لازم را انجام دهند. وی با تاکید بر لزوم توجه به شالیکاران افزود: دولت باید محصولات برنج و چای را بر اساس نرخ روز ارز (ارز آزاد) وارد کند؛ برنج نه تنها از این طریق وارد نمیشود بلکه سود بازرگانی آن هم حداقل ممکن است، وظیفه ماست که این موارد را در تهران پیگیری کنیم.
حق شناس بیان کرد: برای اینکه گیلان، باقی بماند و مانند استانهای همسایه تبدیل به ویلا و شهرکها خوشنشین برای غیرگیلانی نشود؛ باید کشاورزی استان سودآور باشد؛ همه محصولات اقتصادی شود. شرط اقتصادی شدن آن است که سیاستهای حمایتی در حوزه کشاورزی به درستی و با قوت پیاده شود. وی در ادامه با اعلام حمایت از صنایع دستی از جمله تولیدکنندگان شهرستان خمام ابزار امیدواری کرد تا از این پس بستهبندی و عرضه محصولات متنوع گیلان با بهرهمندی از ظرفیت صنایع دستی استان صورت پذیرد.
46
ی