اجاره آپارتمان در کلانشهری مانند تهران چنان سخت شده است که بسیاری از مستاجران ناچار به ترک شهر و حاشیهنشینی شدهاند. پدیده حاشیهنشینی اجباری اقشار مختلف تبعات اجتماعی و اقتصادی خسارتباری به همراه داشته و انسجام اجتماعی را مختل خواهد کرد.
به گزارش خبرآنلاین،بازار مسکن دچار پارادوکس عجیبی شده است. از طرفی کارشناسان میگویند به دلیل رکود بازار، بهترین فرصت برای خرید خانه است و از طرفی برخی فروشندگان که میبینند قیمت ارز و طلا هر روز بالامیرود، از فروش واحدهای مسکونی خود منصرف شده و فعلا به امید افزایش قیمت دست نگه داشتهاند. در این بین وضعیت اجاره نشینان که شامل بیش از ۶ میلیون خانوار میشود، از همه بدتر است.
جهان صنعت در خبری نوشت:تقریبا نیمی از ساکنین کلانشهر تهران مستاجر هستند و به همین ترتیب تقریبا نیمی از دستمزد ماهیانه این افراد صرف پرداخت اجاره خانه میشود. بسیاری از مخارج که حالا دیگر غیر ضروری خوانده میشوند مانند سفر، تفریح، و مراجعه به دکتر به منظور پر کردن چاه اجاره خانه از زندگی مستاجران حذف شدهاند، و درصد بالایی از جوانان قید زندگی مستقل را زده و حتی گاها با زن و فرزند ساکن خانه پدر و مادر شدهاند.
حاشیهنشینی بستری مناسب برای بزهکاری
اجاره یک واحد کوچک در تهران آنقدر بالا رفته است که بسیاری از مستاجران به ناچار به مناطق حاشیهای شهر نقل مکان کردهاند. در برخی از این مناطق حضور اقشار مختلف با خرده فرهنگهای مختلف باعث ایجاد بستری مناسب برای اعمال خلاف قانون و بزهکاری میشود. بسیاری از خانوادههایی که به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره خانه در داخل شهر به حاشیه شهرها کوچ کردهاند، از شرایط فرهنگی حاکم گلهمند هستند و از امنیت فرزندان خود نگران. بر اساس آمارهای غیر رسمی از منابع مختلف، حدود ۲۰ میلیون نفر حاشیهنشین در کشور وجود دارند که عمدتا در حاشیه شهرهای بزرگ مانند تهران ساکن هستند.