کره جنوبی جامعه جهانی را غافلگیر کرد/ کوتاه‌ترین کودتای تاریخ رقم خورد/ آمریکا حوصله دردسر تازه ندارد

رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در اقدامی شگفت‌انگیز حکومت نظامی اعلام کرد. اما تلاش او برای ایجاد یک کودتا ناکام ماند و حالا با بحران شدید در مشروعیت رو به روست.

کره جنوبی جامعه جهانی را غافلگیر کرد/ کوتاه‌ترین کودتای تاریخ رقم خورد/ آمریکا حوصله دردسر تازه ندارد

مهسا مژدهی: تماشای تانک‌های غول‌پیکر در خیابان‌های سئول آن چیزی نیست که چشم‌مان به دیدنش عادت کرده باشد. کره جنوبی در سال‌های اخیر تصویری از موفقیت اقتصادی در سایه روابط با ایالات متحده بوده است. همراه با موفقیت‌هایی که غول‌های تکنولوژی و لوازم خانگی برای این کشور به ارمغان آورده‌اند، موسیقی و فرهنگ و سینمای کره جنوبی هم به اقصی نقاط جهان صادر شده. اما عصر سه‌شنبه اتفاقی که انتظارش را نداشتیم رخ داد. رئیس‌جمهور کره جنوبی که ماه‌ها بود از مشکل کاهش محبوبیت رنج می‌برد با اعلام حکومت نظامی در پایتخت، دست به تلاشی نافرجام برای کودتا زد. بهانه او برای چنین اقدامی دلایلی چون بازسازی که دموکراتیک و آزاد و مقابله با کمونیست‌ها را پیش کشید و مدعی دخالت کره شمالی در کار پارلمان و دولت شد.

یون سوک یول رئیس‌جمهور کره جنوبی در ماه‌های اخیر به شدت از سوی پارلمان کشور تحت فشار بود. آنها به‌طور مداوم کابینه را استیضاح کرده و از همکاری با دولت سرباز می‌زدند. مخالفان دولت معتقدند یون سوک یول سیاست‌های اقتصادی فشلی را دنبال کرده و از نزدیکان خود در امور حساس استفاده می‌کنتد. آنها همچنین معتقدند یول در جذب افکار عمومی کشور به شدت ناموفق عملکرده است. 

مرتضی سلطانپور، کارشناس مسائل کره جنوبی در مورد مشکلاتی که این کشور در سال‌های اخیر با آن رو به روست به خبرآنلاین می‌گوید: جامعه کره جنوبی به لحاظ اقتصادی جامعه‌ای بسیار پیشرفته است و در میکس شدن ارزش‌های کنفوسیوسی و شرقی با هنجارها و ارزش‌های اقتصادی توانست اقتصاد پویایی را به دنیا نشان دهد. اما در بخش سیاسی به‌خاطر مشکلاتی که در این کشور وجود دارد، اسن اتفاق نیفتاد و سیاستمداران نتوانستند اصول دموکراسی و مردم سالاری را در کره جنوبی پیاده کنند. در واقع نوعی مقاومت متعصبانه و قوم‌گرایانه و منطقه‌ای در مقابل چنین ارزش‌هایی صورت گرفت و سیاست نتوانست به آن توسعه‌یافتگی دست پیدا کند. به همین خاطر اتفاقات کنونی دور از ذهن نبود و از ماه‌ها پیش می‌شد آن را پیشبینی کرد.

تصمیم یون سوک یول برای اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی تنها شش ساعت دوام آورد. رهبر مخالفان دولت مردم را به خیابان فراخواند و بخش‌هایی از ارتش و نیروی پلیس از پیروی از دستورهای رئیس‌جمهور سر باز زدند. نمایندگان پارلمان مانع از تصرف این مکان به دست نظامیان شدند و در نهایت ۱۹۰ نماینده به لغو دستور رئیس‌دولت جهت اجرای حکومت نظامی دست زدند. خیلی زود مشخص شد که یون سوک یول، حالا همان ۲۵ درصد محبوبیت را هم در بین طرفدارانش از دست داده است. او به شیوه نظامیان سابق که ۴۴ سال پیش برای آخرین بار در کره جنوبی دست به کودتا زده بودند، عمل کرد که نشان می‌دهد همانطور که منتقدان معتقد بودند او ایده‌ای از آنچه نسل جدید از سیاستمداران می‌خواهد ندارد و ارتباطش را با بدنه جامعه‌ای که با شنیدن خبر حکومت نظامی با آرامش به خیابان آمده تا مانع از کودتا شود، از دست داده است.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *