نمایشگاهی در حوزه کودک و نوجوان برگزار شده که حول محور رویا پردازی های کودکانه پیش میرود.
به گزارش کاویان گلد، لیلا کعبی نمایشگاهگردان نمایشگاه «به سی آمد این روایت به رنگ تجسم» که این روزها از طرف انجمن حمایت از حقوق کودکان در گالری پاییز خانه هنرمندان ایران برپاست، درباره این رویداد توضیح داد: «از سال ۷۸ که با انجمن حمایت از حقوق کودکان آشنا شدم، دغدغه کار با کودکان به یکی از اولویتهای من تبدیل شد. اولین دورههایی که در انجمن گذراندم، مربوط به پیماننامه حقوق کودک بود. به این ترتیب باید بگویم، هر کسی که وارد انجمن میشود، باید این دورهها را بگذراند تا با کنوانسیون حقوق کودک آشنا شود. آن زمان که هنوز دانشجو بودم و در حوزه نقاشی فعالیت داشتم، به این فکر کردم که میتوان نقاشی را به کودکان آموزش داد و مفاهیم پیماننامه را به زبانی سادهتر و قابلفهم برای کودکان بیان کرد.»
او افزود: «هدف من از ابتدا آگاهی بخشیدن به کودکان درباره حقوق خودشان بود، نه اینکه بهعنوان یک بزرگسال، دیدگاهها و امیالم را به آنها تحمیل کنم. در خانههای کودک انجمن – که شامل دو مرکز در شوش و ناصرخسرو است – از همان ابتدا، آموزش نقاشی بر اساس پیماننامه حقوق کودک طراحی شد و به مرور، متد آموزشی آن بازطراحی و تکمیل شد. امروز این آموزش کاملاً منحصربهفرد است و طی ۲۵ سال گذشته دائماً رشد کرده و خود را با نسلهای جدید تطبیق داده است. هرچند هنوز بسیاری از افراد جامعه با چنین آموزشهایی و پیماننامه حقوق کودک آشنایی ندارند، اما به جرئت میتوانم بگویم که این روش بهشدت مؤثر و کاربردی است.»
کعبی همچنین درباره تمرکز و تاکید این نمایشگاه توضیح داد: «امسال، به مناسبت ۳۰ ساله شدن فعالیت انجمن، محور کار ما روی دو مفهوم «حق و مسئولیتپذیری» متمرکز شده است. کودکان در قالب این نمایشگاه یاد گرفتند که هر حقی که دارند، در برابرش مسئولیتی نیز وجود دارد. علاوه بر این، روی موضوعات «نیاز» و «خواسته» نیز تأکید داشتیم. چیزی که در آثار این کودکان جالب توجه است، رویای نهفتهای است که در تمامی آثار وجود دارد. این رؤیاپردازی، بخشی جداییناپذیر از روحیه کودکان و حتی ما بزرگترهاست. وقتی آثار را ببینید، میتوانید این رؤیاها و مفاهیم عمیق پشت تابلوها را حس کنید.»
تصویری از لیلا کعبی