چرا سریال «اوشین» در دهه ۱۳۶۰ محبوب شد؟/ نقشه راهی برای ساخت یک ژاپن نوظهور

ایستادگی در برابر سختی‌ها و استقامت در راه زندگی از عوامل محبوبیت سریال «اوشین» نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا بود.

چرا سریال «اوشین» در دهه ۱۳۶۰ محبوب شد؟/ نقشه راهی برای ساخت یک ژاپن نوظهور

به گزارش کاویان گلد،«اوشین» حتی برای کسانی که آن را نادیده‌اند نام آشنایی است. این سریال ژاپنی با نام اصلی «سال‌های دور از خانه» در دهه کم‌سریال ۱۳۶۰ یکی از محبوب‌ترین سریال‌هایی بود که از تلویزیون پخش می‌شد و تماشاگران فراوانی داشت. این سریال قرار است از جمعه ۲۹ تیرماه ساعت ۲۰:۳۰ جایگزین سریال «جواهری در قصر» شد. این سریال چرا در دهه ۱۳۶۰ محبوب بود؟

همشهری نوشت:۱. در دهه ۱۳۶۰ پخش فیلم و سریال از تلویزیون امسال حالا رونق نداشت و اساسا سرگرمی‌های زیادی در دسترس مردم نبود. در این وضعیت اگر سریالی کمی جذابیت داشت به راحتی در جذاب مخاطب موفق عمل می‌کرد. اوشین تانوکورا در پیری خاطرات زندگی سختش را از کودکی تا بزرگسالی تعریف می‌کند و این خط داستانی و این الگوی روایتی به اندازه کافی به ایجاد موقعیت‌های جذاب راه می‌دهد.

۲. موضوع خانوادگی سریال به محبوب شدن آن در میان مردم کمک بسیاری کرد. در دهه ۱۳۶۰ فیلم و سریال و حتی کارتون‌های کودکان باید پیام واضحی می‌داشتند و این پیام بدون مشکل توسط مخاطبان دریافت می‌شد. «سال‌های دور از خانه» یا «اوشین» از این بابت هم سریالی مطلوب بود. شخصیت اصلی سریال، اوشین، در موقعیت‌های مختلف بهترین رفتار را از خودش نشان می‌داد و به نوعی به بیننده می‌آموخت در زندگی و در مقابل سختی‌ها چطور باید رفتار کند.

۳. در دهه ۱۳۶۰ که زندگی در ایران با جنگ و کمبودهای ناشی از آن برای عموم مردم همراه بود، مسئولان وقت بر ساده زیستی و دور از تجمل و ساختن با حداقل‌ها تاکید زیادی داشتن و جامعه را به این سمت سوق می‌دادند. «اوشین» هم سریالی بود که این مفاهیم را تبلیغ و ترویج می‌کرد و از این حیث با ارزش‌های رسمی جامعه و حتی تصور کلی مردم از شیوه زندگی سالم همسویی داشت. ایستادگی در برابر سختی‌ها و استقامت در راه زندگی از عوامل محبوبیت این سریال نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا بود.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *