در سال ۴۸ طبق آمار پزشکی قانونی و وزارت بهداری ۸۰ نفر از مردم تهران که بیشتر جوان بودهاند به وسایل مختلف خود را نابود کردهاند و در همین سال طبق آمار بیمارستان مسمومین ۲۲۵۰ نفر با قرص و داروی سمی خود را مسموم کردهاند که از این تعداد ۲۰۰۰ نفر دختران و پسران جوان بودهاند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اطلاعاتآنلاین، هفتهنامه «این هفته در تهران» سال ۱۳۵۰ در گزارشی به بررسی علل خودکشی زنان و دختران تهرانی پرداخت. این هفتهنامه ابتدا آماری کلی از خودکشی در دو سال منتهی به سال ۱۳۵۰ و علل آن ارائه کرد و نوشت:
«در سال ۴۸ طبق آمار پزشکی قانونی و وزارت بهداری ۸۰ نفر از مردم تهران که بیشتر جوان بودهاند به وسایل مختلف خود را نابود کردهاند و در همین سال طبق آمار بیمارستان مسمومین ۲۲۵۰ نفر با قرص و داروی سمی خود را مسموم کردهاند که از این تعداد ۲۰۰۰ نفر دختران و پسران جوان بودهاند. این آمار در سال ۴۹، پانصد نفر فزونی نشان میدهد و در شش ماه اول سال جاری نیز نزدیک به این تعداد خودکشی در تهران ثبت شده است. روانشناسان ایرانی میگویند نامساعد بودن وضع اجتماعی ناهنجاریهای روابط خانوادگی که خودسری و خودکامگی ناشی از آن است بیشتر در شهرها نمود میکند و باعث میشود احساس تنهایی و بیکسی در دلها قدرت بگیرد و در پایان منجر به خودکشی میشود. در زندگی شهرنشینی تهران، فشردگی جمعیت، عدم تجانس افراد، احساس… تنهایی ناشی از آن، کوچکتر شدن واحدهای خانوادگی، کاهش محبت خانوادگی، برخورد شدید طرز زندگی صادراتی از اروپا با زندگی سنتی ایران خاصه در سطح طبقات پایینتر، رها ماندن فرد به سوی سرنوشت خود به دلیل از بین رفتن ارزش فردی و جایگزین شدن ماشین به جای انسان، چشموهمچشمیهای دورودراز زندگی مادی، خواستنها و نتوانستنها، سرگشتگی در میان ارزشهای متضاد بشری، عدم وجود همت در مبارزه با دشواریها، شکستهای پیدرپی و نومیدیها، محرومیت در عشق و اصولا وجود نوعی عشق کاذب و دروغین و فروریختن معیارهای قدیمی عشق و عاشقی که جوان ایرانی آنها را میجوید اما زندگی ماشینی مانع بروز اینگونه عشقهاست، فقر مادی و بالاخره ضعف یا بیماری شخصی از عواملی هستند که زمینه را برای خودکشی آماده میکند.»
کاهش سن خودکشی در تهران
بعد از این گزارش آورده «… در سالهای اخیر زنها چنان به از میان بردن خود کمر همت بستهاند که گویا میخواهند در این زمینه با مردها رقابت کنند و رکورد آنها را در این مورد بشکنند. راستی زنها چرا خودکشی میکنند؟» این هفتهنامه برای پاسخ به این پرسش ابتدا آماری از خودکشی زنان داده است: «… تنها در دو ماه اول سال جاری ۴۵۲ دختر و زن جوان دست به خودکشی زدهاند. آمار همچنین نشان میدهد که سنی که در آن خودکشی میکنند بین ۱۸ تا ۳۵ سال است. از هر صد زنی که دست به خودکشی میزند، ۷۰ درصد شوهر دارند و از همین صد نفر ۶۰ درصد فاقد شغل میباشند. معمولا در زنها و دخترها تا ۱۴ سالگی خودکشی دیده نمیشود و از این سن به بالا خودکشی در زنها و دخترها دیده میشود، لیکن بحرانیترین سنین بین ۱۸ تا ۳۵ سال است که در این فاصله زنها و دخترها زیاد خودکشی میکنند، اما در سالهای اخیر سن خودکشی بهویژه در تهران بسیار پایین آمده و حد نسبی آن بین ۱۸ تا ۲۲ سال قرار گرفته است و این نشاندهنده خطر خودکشی برای زنها و دخترهای جوان است.»
خودکشی در فصل پاییز
این گزارش در ادامه اشاره میکند که بر طبق آمار «پاییز فصل خودکشی زنها و دخترهاست، زیرا در این فصل معمولا میزان خودکشی در جنس لطیف افزایش نشان میدهد. اگر کمی شاعرانهتر فکر کنیم باید بگوییم خودکشی در این فصل مولود لطافت جنس زنها و طبع شاعرانه و احساساتی آنهاست، چراکه پاییز را فصل شاعران دانستهاند.»
بر طبق این گزارش، «از هر صد زن و دختری که دست به خودکشی میزند ۳۶ درصد آنها نجات پیدا میکنند. تقریبا تمام مواردی که از زنها و دخترها خودکشی دیده شده وسیله خودکشی قرص بوده است و بهندرت نیز زنها با پرت کردن خود از بلندی، پشتبام، بالکن و یا پله اقدام به خودکشی میکنند، در حالی که مردان معمولا به وسیله اسلحه گرم و یا زدن رگ خودکشی میکنند.»
سه دلیل خودکشی زنان
دلایل خودکشی زنان در این گزارش اینطور برشمرده شده است: «بدون تردید زندگی ماشینی و سخت شدن زندگی اجتماعی و از میان رفتن ارزش و اعتبار انسانی برترین دلیل این خودکشیهاست. اولین و برترین دلیل خودکشی زنها مادیات است… زنها که بهویژه دارای روحیات حساسیتری هستند نمیتوانند زیر بار فشار طاقت بیاورند و خود را از میان میبرند. دومین دلیل خودکشی دختران جوان وجود بچههای زیادی است… دلیل سوم بسیاری از خودکشیها در نزد زنان به دلیل بیتوجهی و بیمهری شوهرهاست.»
خودسوزی همسر قهرمان وزنهبرداری جهان
نمونه عینیای که این گزارش از خودکشی زنان میآورد، مربوط به خودکشی همسر محمد نصیری، قهرمان وزنهبرداری جهان است. این گزارش مینویسد زنان و دختران زیادی فقط به دلیل «سیر شدن از زندگی» دست به انتحار میزنند و قضیه خودکشی همسر محمد نصیری را مثال میآورد: «برترین شاهد این دلیل نیز خودکشی همسر محمد نصیری قهرمان وزنهبرداری جهان در چند ماه پیش بود. بانو اکرم امیری همسر هیجدهساله نصیری با ریختن نفت روی خودش خودسوزی کرد. محمد نصیری قهرمان دنیا که در آخرین لحظات حیات همسرش بالای سر او حاضر بود، وقتی از او پرسید اکرم، چرا این کار را کردی؟ جواب شنید که: ناراحت نباش. من از تو ناراحتی ندارم. ناراحتی من از دنیاست. من از دنیا سیر شدهام. از هیچکس ناراحتی ندارم.»