چرا حسن روحانی برای سفر به قفقاز با مرحوم رفسنجانی مشورت کرد؟ / موضع خانواده داریوش فروهر درباره «اعدامی‌های پرونده قتل‌های زنجیره‌ای» چه بود؟

گزیده خاطرات روز ۱۸ تیر سال ۱۳۸۰، مرحوم هاشمی رفسنجانی را در خبرآنلاین بخوانید.

چرا حسن روحانی برای سفر به قفقاز با مرحوم رفسنجانی مشورت کرد؟ / موضع خانواده داریوش فروهر درباره «اعدامی‌های پرونده قتل‌های زنجیره‌ای» چه بود؟

به گزارش کاویان گلد، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۸ تیر ۱۳۸۰ را بخوانید؛

پروفسور حاجی‌اف، وزیر سابق نفت و گاز و صنایع روسیه و از دانشمندان بنام روسیه آمد. به سؤالات من در مورد وضع نفت و گاز روسیه جواب داد وگفت، اکنون روسیه سالانه ۳۰۰ میلیون تُن نفت خام تولید می‌کند که ۲۰۰ میلیون تُن آن، مصرف داخلی است و گفت،۸۰ درصد صنایع نفت روسیه – از مخزن تا مصرف- به بخش خصوصی واگذار شده است. در مورد گاز، نتوانست آمار دقیقی بدهد وگفت‌که منابع گاز اثبات‌شده روسیه، برای ۱۵ سال، با سطح مصرف‌کنونی،کافی است. گفتم، گاز کشف‌ شده ایران، برای صدها سال‌کافی است و بعید است‌که‌کشور روسیه، سطح مصرف را به‌گونه‌ای تنظیم‌کندکه ۱۵ سال دیگر تمام شود؛ بنا شد، اطلاعات دقیقی بفرستند. خودش اهل چچن است وگفت، بزرگترین مرکز تحقیقات گاز و نفت که درکوزوو است، در جنگ آسیب‌ دیده و اکنون پرسنل آن از چهار هزار نفر به ۱۵۰ نفر تقلیل یافته است. پیشنهاد کرد، مرکز تحقیقات سطح بالایی برای جهان اسلام، به کمک ایران، تأسیس شود و او و جمعی از دانشمندان روسی، آماده همکاری هستند و نیز مرکز مالی و اقتصادی، برای حضور در جاهای مهم بین‌الملل اسلامی داشته باشیم. آقایان [امیر] تهرانی، [معاون پارلمانی] و موحد، از وزارت اطلاعات آمدند و فیلمی از تعقیب و بازداشت یک تیم منافق‌که به چهار نقطه در تهران، خمپاره پرتاب‌کرده بودند، ارایه دادند. آقای تهرانی گفت، از خانواده [داریوش] فروهر، [دبیرکل حزب ملت ایران ] برای اعدامی‌های پرونده [قتل‌های زنجیره‌ای]، رضایت گرفته‌اند، ولی جریانی در خود وزارت اطلاعات،کارشکنی می‌کند. عصر دکتر [حسن] روحانی، [دبیر شورای‌عالی امنیت ملی] آمد. برای سفر به قفقاز مشورت‌کرد وگفت، شورای عالی امنیت ملی، مصوبه‌ای در مورد شرایط رفع حصر از آیت‌الله منتظری‌گذرانده که از سوی رهبری پذیرفته نشده است.در مورد اوضاع جاری کشور و راهکار حل مشکلات، مذاکره شد.گفت، شیخ شارجه پیامی داده که حاضر است، با گرفتن امتیازاتی در جزیره ابوموسی، برای اهالی شارجه که آنجا هستند، توافق‌نامه با ایران امضا نماید و اکنون تحت بررسی است؛ با توجه به اینکه قبلاً اعلام شده‌که در اختیار ابوظبی است.گفت، یک نفر از مدیران [وزارت] اطلاعات، به خارج فرارکرده است.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *