عضو هیات علمی دانشگاه اهواز به دولت چهاردهم هشدار داد که از تجربه دولت سیزدهم درس بگیرند و در ابتدای کار خود سراغ گران کردن قیمتهای کلیدی مانند ارز یا بنزین نرود.
امیرعباس آذرموند: روزهای بررسی لایحه پیشنهادی بودجه، به روزهای بیم و امید در مورد نرخ بنزین یا حقوق کارمندان دولت و مستمری بازنشستگان تبدیل شده است. هر چند که به نظر میرسد نمایندگان مجلس حاضر نیستند که به افزایش قیمت بنزین دست بزنند اما چیزی که از سوی دولتمردان طرح میشود، این را متبادر میکند که دولت چهاردهم پیش از پایان این دوره بنزین را گران میکند.
بیشتر بخوانید:
وضعیت غیرعادی در اقتصاد دائمی شده است / فیاضی پاسخ داد:چرا دلار گران شد؟
مساله ناترازیها بسیار جدی است/ راغفر: دولت نباید اجازه شکسته شدن انحصار فروش نفت را بدهد
مخالفان افزایش قیمت بنزین را در گذشته اقتصاددانان چپ و رادیکال تشکیل میدادند ولی امروز دیگر چنین نیست؛ به نحوی که اقتصاددانی چون مسعود نیلی که از جدیترین مدافعان افزایش قیمتها از جمله نرخ بنزین بوده هم چند ماه پیش هشدار داده بود که این اقدامات نیاز به مقبولیت اجتماعی دارد و فعلا زمینههای آن وجود ندارد. به این ترتیب دولت در وضعیتی که منابع کافی ندارد و کسری بودجه آن به ابعادی کم سابقه رسیده، راه چندانی برای جبران این ناترازی بزرگ مالی هم ندارد، مگر اینکه در ساختارهای موجود اصلاحاتی را انجام دهد.
از اواخر دهه ۸۰ تاکنون چند باری قیمت بنزین گران شد ولی به جای اینکه کسری بودجه رفع شود یا اینکه مصرف بنزین تعدیل شود، وضعیت بدتر از گذشته هم شده است. در این مدت قیمت هر لیتر بنزین از ۱۰۰ تومان تا سه هزار تومان بالا رفته است ولی به گواه آشنایان امر، ناترازی مالی و انرژی به شدت بالاتر هم رفته است.
در ادامه گفتگوی خبرآنلاین با مرتضی افقه، اقتصاددان عضو هیات علمی دانشگاه اهواز را میتوانید بخوانید. او که در زمان انتخابات از حامیان مسعود پزشکیان بوده، از مخالفان سرسخت افزایش نرخ بنزین و ارز است و در گفتگوی مورد بحث به دولت هشدار میدهد که به گرانسازی اقدام نکند. مشروح این گفتگو در ادامه آمده است.