نشست بررسی «روایت و تحلیل ایرانی از تاریخ تحولات روسیه» با رونمایی از کتاب «نومحافظهکاری عصر پوتین، ریشهها و اندیشهها» نوشته مهدی سنایی دانشیار دانشگاه تهران و مشاور سیاسی رئیسجمهور در خبرآنلاین برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین، در این نشست با همکاری مؤسسه ایراس و با حضور مهدی سنایی نویسنده کتاب، محمدجواد ظریف دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، ابراهیم متقی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و حسین سلیمی رئیس انجمن علوم سیاسی ایران روز دوشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۴، ساعت ۱۶ تا ۱۸ در محل کاویان گلد برگزار شد که پخش زنده این نشست را در ادامه از نظر می گذرانید:
مهدی سنایی نویسنده “نو محافظهکاری عصر پوتین” در آغاز جلسه گفت: باور این است که ما در شناخت جهان پیرامون ن با چالش مواجه هستیم چون کشورهایی که معمولا صاحب تمدن هستن چندان به آموختن خودشان و مقاطع تاثیرگدار تاریخ خودشان مشغولند که شاید کمتر آموختن جهان در اولویت قرار گیرد و درواقع جامعه شناسان اعتقاد دارند شناخت جهان در خودآگاهی نسبت به خود هر کشوری مهم است به ویژه در دنیای امروز. بنابراین هدف عمده این کتاب تلاش برای شناختن پیرامون است و پیرامون در حوزه این کتاب روسیه است.
کتاب آنیزه ای است از تجربیات و مطالعات و بررسیها و پژوهشهای صورتگرفته همچنین دستاورد دوره فراغت قبل از ۱۴۰۳ است که مسئولیت اجرایی نداشتم. نکته دیگر اینکه آموختن فلسفه و اندیشه سیاسی در روسیه بسیار نهم است برای کشور مل چون شناخت ما بیشتر نظامی است که با شکل گیری شوروی اینگونه شده است. در ایران کمتر نحله های سیاسی روسیه بحث شده اما تالیفی ترجمه جدی ور حوزه جریانهای فکر و فلسفی روسیه در ایران نیست. دلیل تألیف این کتاب هم علاقه شخصی بوده و هم این خلا. تاریخ روسیه شبیه اسن عروسکهای روسی است که هر بار نکته تازهای از آن بیرون میآید تعبیر تومحافظهکاری، بازآفرینی محافظهکاری روسیه قدیم را تعریف کردهام نه آن مفهومی که درغرب از محافظهکاری میشود.
در کتاب اشاره کرده امکه دانشگاههایی که در عصر پار کبیر لیبرالیسم را بنیان گذاشتند به نهثتهای ضد تجدد تبدیل شدند.
اندیشه سیاسی روسیه از جهت دیگر هم مهم است چوم قرابت دارد با مُایل ایران. روسیه راهی بوده که مظاهر تجدد از آنجا وارد ایران میشده پس توجه اینکار به تاریخ ایران هم هست.
در حال تکمیل….