پرسش یک حقوقدان از لاریجانی: با همین فرمان به مقاصد و اهداف راهبردیمان خواهیم رسید؟

رضا نصری حقوقدان بین الملل با انتشار پستی در ایکس از علی لاریجانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری پرسید: آیا شما «توسعه» و «رضایتمدی مردم» را از مولفه‌های قدرت می‌دانید و معتقدید باید برای نقش‌آفرینی در منطقه مسیر را تغییر داد یا – مانند برخی جریان‌های سیاسی – توسعه کشورهای منطقه را «واقعی» نمی‌دانید و باور دارید با همین فرمان به مقاصد و اهداف راهبردیمان خواهیم رسید؟

پرسش یک حقوقدان از لاریجانی: با همین فرمان به مقاصد و اهداف راهبردیمان خواهیم رسید؟

به گزارش خبرآنلاین نصری نوشت: 

سلام جناب دکتر لاریجانی، کشورهای منطقه با شتاب در حال توسعه هستند. به عنوان مثال، فقط در سال گذشته، عربستان سعودی ۴۰ میلیارد دلار برای توسعه «هوش مصنوعی» اختصاص داده و احتمالا ظرف چند سال آینده یکی از پیشروترین کشورها در این حوزه خواهد شد. امارات متحده عربی در حال ساختن بزرگ‌ترین فرودگاه جهان (با ظرفیت پذیرش سالانه ۲۶۰ میلیون مسافر) است و قطر نیز به تدریج به یکی از مهمترین کانون‌های جذب سرمایه در جهان تبدیل خواهد شد. این کشورها – ضمن آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای مواجهه با جهان نوین – سالانه میلیون‌ها دلار صرف اعزام دانشجو به بهترین دانشگاه‌های جهان می‌کنند با این اطمینان که جوان‌هایشان برای خدمت به وطن بازخواهند گشت!

از طرف دیگر، ایران ما سیاستی مبتنی بر «بقا» پیش گرفته و به جایی رسیده که آزادسازی مشروط ۶ میلیارد دلار دارایی آن برای کشور یک «اتفاق بزرگ» به حساب می‌آید! 

با همین منطقِ «بقا»، عده‌ای توقع جامعه را در حد سوار شدن خودروی دست دوم دیگر کشورها پایین آورده‌اند؛ اعتقاد دارند در عصر مدرن باید از اینترنت «صیانت» کرد؛ «تهاتر» را راه توسعه کشور می‌خوانند و گمان می‌برند فروش نفت (با تخفیف) به چین به معنی خنثی‌شدن تحریم‌هاست!

بیم آن می‌رود که تداوم این وضعیت ایران را در سال‌های نه چندان دور چنان از «قافله توسعه» عقب بیندازد که دیگر قابل جبران نباشد و شاهد کمرنگ شدن هرچه بیش‌تر نقش ایران در مناسبات منطقه و جهان شویم!

آیا شما «توسعه» و «رضایتمدی مردم» را از مولفه‌های قدرت می‌دانید و معتقدید باید برای نقش‌آفرینی در منطقه مسیر را تغییر داد یا – مانند برخی جریان‌های سیاسی – توسعه کشورهای منطقه را «واقعی» نمی‌دانید و باور دارید با همین فرمان به مقاصد و اهداف راهبردی‌مان خواهیم رسید؟

311311

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *