یک متخصص طب سنتی، درباره تغذیه صحیح در فاصله افطار تا سحر، نکاتی را متذکر شد.
به گزارش خبرآنلاین؛ مامک هاشمی، با تأکید بر تفاوتهای فردی در قوت هضم، گفت: هر فردی باید با توجه به شرایط جسمی خود برنامه غذایی مناسب را انتخاب کند. برخی افراد میتوانند وعده افطار و شام را با هم میل کنند، در حالی که برخی دیگر باید این وعدهها را جداگانه و با فاصله مصرف کنند.
مهر در خبری نوشت:وی با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی متنوع در مدتزمان کوتاه میان افطار و سحر میتواند مشکلات گوارشی ایجاد کند، اظهار کرد: یکی از نکات مهم در تغذیه رمضان، رعایت فاصله مناسب میان مصرف مواد غذایی مختلف است. برای مثال، میوه بهتر است قبل از غذا یا حداقل دو ساعت بعد از یک وعده غذایی سنگین مصرف شود، زیرا خوردن آن بلافاصله پس از غذا، هضم را دچار اختلال میکند. همچنین مصرف آجیل و خوراکیهای سختهضم مانند شیرینیها، بلافاصله پس از افطار و شام، میتواند باعث مشکلات گوارشی و سنگینی معده شود.
این متخصص طب سنتی به مشکلات پوستی ناشی از تغذیه نامناسب در جوانان و نوجوانان اشاره کرد و افزود: در افرادی که دارای مزاج گرم هستند، مصرف همزمان مواد غذایی با طبع گرم مانند خرما، آجیل، شکلات و شیرینیهای نوروزی در فاصله کوتاهی پس از هم، میتواند منجر به تشدید جوش، آکنه و حتی خارش پوستی شود. برای کاهش این عوارض، توصیه میشود مصرف شربتهای سنتی مانند سکنجبین افزایش یابد، زیرا این نوشیدنیها به تعدیل حرارت بدن کمک میکنند.
هاشمی با تأکید بر لزوم مصرف کافی مایعات، نسبت به نوشیدن بیش از حد چای، خصوصاً در وعده سحر، هشدار داد: چای خاصیت مدر دارد و باعث دفع سریع آب از بدن میشود. این موضوع میتواند در ساعات اولیه روزهداری موجب تشنگی شدید و خشکی بدن شود. بنابراین، بهتر است میزان مصرف چای کنترلشده باشد و در مقابل، از نوشیدنیهای طبیعی و متعادلکننده مانند شربت سکنجبین یا عرقیات گیاهی استفاده شود.