رئیس جمهور در حالی ۵ ماه پیش در نخستین گفتگوی تلویزیونی خود بازنگری اساسی در مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور را وعده داد که نه تنها این بازنگری هنوز صورت نگرفته که اختلافنظرها میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تاثیر مثبت یا قطعی معدل در کنکور در پایه دوازدهم یا پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم به سردرگمی دانشآموزان افزوده است.
به گزارش خبرآنلاین،عصر روز سهشنبه ۲ بهمن، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان جلسه ۹۱۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در جمع خبرنگاران اعلام کرد: دستور جلسه امروز مربوط به مصوبه کنکوری این شورا و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور بود. بر اساس تصمیم اعضا مقرر شد که سوابق تحصیلی پایه دهم در کنکور لحاظ نشود و سوابق پایههای یازدهم و دوازدهم برای کنکور مدنظر باشد.
وزیر علوم:نظر شخصی من تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم در کنکور است
ایلنا در خبری نوشت:ساعت ۲۳:۳۰ همان روز، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتشار یک پیام ویدئویی در صفحه شخصی خود اعلام کرد: امروز دربارهی تاثیر قطعی یا مثبت معدل در صحن شورا اختلاف نظر بود. اما من بنا بر اصل شفافیت و قاعده عدالت که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، در برابر انبوه سوالات شما باید پاسخ بدهم. آن هم این است که نظر کارشناسی و شخصی من و سازمان من تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم در کنکور است. اما همانطور که میدانید بالاخره من یک رای بیشتر ندارم.
وزیر آموزش و پرورش:جزئیات چگونگی حذف معدل پایه دهم به تیمی از شورا واگذار شد
عصر روز شنبه ۶ بهمن، «علیرضا کاظمی» وزیر آموزش و پرورش در سفر استانی خوزستان در پاسخ به خبرنگاران درخصوص مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور، اظهار کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی افتاد این بود حذف تأثیر قطعی معدل در پایه دهم است.دانشآموزان نگرانیهایی در این خصوص داشتند؛ لذا این تصمیم بر پایه مطالعه و نظرسنجی گرفته شد.
کاظمی تصریح کرد: جزئیات چگونگی حذف معدل پایه دهم به شورای آموزش و پرورش و تیمی از شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار شد تا مصوبهای آماده و مجدداً ارائه شود.
ظهر روز شنبه ۶ بهمن دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مجددا در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: درخصوص این تصمیم ما اولاً از همه دستگاهها، از جمله وزارت علوم، سازمان سنجش و سایر دستگاهها نظیر وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش نظر گرفتیم. در این تصمیم، مجموع وزارتخانهها و دستگاهها نظراتشان را ارائه کردند. حتی پیمایش مردمی نیز انجام دادیم. نظر دانشآموزان، خانوادهها و معلمان را نیز بررسی کردیم.
خسروپناه در ادامه افزود: از مجموع نظرات و دیدگاههای مختلف، سه دیدگاه نهایی مطرح شده بود. ما این سه دیدگاه را آوردهایم یک دیدگاه این بود که این مصوبه برای تاثیر پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم کماکان باقی بماند و تغییر نکند. دیدگاه و نظر دیگر این بود که پایه دهم حذف شود و تاثیر قطعی پایههای یازدهم و دوازدهم باقی بماند. نظر سوم این بود که پایه دهم حذف شود و پایه یازدهم تاثیر مثبت و پایه دوازدهم تاثیر قطعی داشته باشد. پس همه دستگاهها نظرشان بر این بود که پایه دوازدهم تاثیر قطعی داشته باشد.