کاظم سامی: از طرف مجریان به آن معنا دخالت مستقیم نشده بود، دخالت شده اما دخالت غیرمستقیم مثلا کسانی در اطراف صندوقها ایستاده بودند…
به گزارش کاویان گلد، پس از پیروزی قطعی بنیصدر در نخستین دور انتخابات ریاستجمهوری که روز پنجم بهمن ماه ۱۳۵۸ برگزار شد، خبرنگار کیهان به سراغ رقبای انتخاباتی او رفت و سه پرسش را در این باره با آنان مطرح کرد. پرسشها عبارت بودند از: ۱- نظر شما دربارهی نحوهی برگزاری انتخابات چگونه بود؟ ۲- از رئیسجمهور آینده چه انتظاری دارید؟ ۳- اگر از شما برای قبول پست نخستوزیری یا شرکت در کابینه دعوت شود میپذیرید یا نه؟
از میان رقبای بنیصدر صادق قطبزاده در تماس تلفنی خبرنگار کیهان حاضر به گفتوگو و پاسخ به هیچکدام از پرسشها نشد. داریوش فروهر نیز فردای برگزاری انتخابات و پس از شمارش اولیهی آرا ضمن گفتوگویی با خبرنگار کیهان اعلام کرده بود که پیروزی بنیصدر در این انتخابات چشمگیر بوده است. وی همچنین نخستین فردی بود که پیش از اعلام رسمی ریاستجمهوری تلگرام تبریکی به وی ارسال داشت و تلویحا همکاری خود را نیز اعلام کرد. اما در ادامه پاسخ دیگر رقبای بنیصدر را به نقل از کیهان مورخ ۷ بهمن ۵۸ به پرسشهای بالا میخوانید:
صادق طباطبایی: وزارت کشور کار خود را خوب انجام داده ولی…
در برگزاری انتخابات آن قسمت که جنبهی تشکیلاتی داشته وزارت کشور کار خود را خوب انجام داده است ولی ما گزارشهای فراوانی از نقاط مختلف کشور به هنگام رایگیری خصوصا در مورد افراد فاقد سواد و نیز به هنگام شمارش آرا داریم که البته همهی این موارد را مستند به وزارت کشور اطلاع دادهایم.
انتظار همهی ما از کسی که زمام امور ایران را در دست میگیرد این است که متکی به فرهنگ و اخلاق اسلامی با فرهنگ و اخلاق غیراسلامی حاکم بر بخش عظیمی از جامعه مبارزه کند و زمینهی تفاهم و توافق برای همهی گروههای اجتماعی را فراهم سازد و باید بیشتر به عمل بپردازد تا به شعار.
[در مورد احتمال دعوتش برای احراز مقام نخستوزیری و یا عضویت در کابینهی آینده:] این مسئله بستگی دارد به نظر کسی که زمام امور را در دست میگیرد.